Setomaal valiti aasta vanaema, aasta vanaisa, ilusaim kodu ja aasta ettevõtja

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaal valiti aasta vanaema, aasta vanaisa, aasta ettevõtja ja ilusaim kodu
Setomaal valiti aasta vanaema, aasta vanaisa, aasta ettevõtja ja ilusaim kodu Foto: Merlin Lõiv

Seto Kongressi Vanemate Kogu kuulutas tänasel Setomaa sünnipäeval välja Setomaa aasta vanaema, aasta vanaisa, ilusaima kodu ja aasta ettevõtja.

Setomaa aasta vanaemaks valiti Helju Tsopatalu. Helju on pärit Podlesja külast, tal on kuus lapselast. Helju on suutnud oma lastele ja lapselastele anda seto kultuuri edasi sundimata ja käskimata. Tea lastelastel on, mida rääkida kuuekesi koolivaheajal vanaema juures olemisest, karjaskäimisest, võitegemisest.

Setomaa aasta vanaisa tiitli pälvis Aleks Kõiv Värskast. Tal on viis lapselast. Aleks elab aktiivselt kaasa kõigi lastelaste tegemistele, sealjuures julgustades ja häid õpetussõnu jagades. Vabal ajal tegutseb jahindusega ja on  ka Raakva nulga kokkutuleku ellukutsuja.

Setomaa ilusa kodu auhind omistati Helga ja Valter Eichele Oru talust Kolossova külas. Nad on tagasi ostnud suguvõsale kuulunud maja, mis vajas kapitaalremonti, kõrvalhoonetel olid katused sisse kukkunud. Õu oli võsastunud ja rohtu kasvanud. Nüüd on kõik tänu Eichede tublile tööle tundmatuseni muutunud. Talus on oskuslikult säilitatud seto taluarhidektuuri.

Setomaa aasta ettevõtjaks kuulutati Toomas Sein Värska Mineraalvee OÜst, Seto Line Reisid OÜst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles