Tourestil saab süüa seto toitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taarka Tarõ Köögikõnõ Obinitsas pakub ehedaid roogasid
Taarka Tarõ Köögikõnõ Obinitsas pakub ehedaid roogasid Foto: Priit Palomets

Reedest pühapäevani saab Eesti Näituste messikeskuses maitsta seto toitu, sest Touresti messi puhuks on Setomaa ühed parimad kokad koos hea seto toiduga Tallinna sõidu ette võtnud.

Esimest korda on Tourestil Eesti Toidutee piirkonnad koondunud ühte halli kokku (B-hall). Setomaa maitsed teiste seas - kohvikut peavad Taarka Tarõ ja Toomemäe talu.

Toomemäe talu pakub kukeseenepirukat, sibulapirukat, haugikotlette koduleival ürdivõiga, kartulitampi suitsulihaga ja haugikotlette, õuna-marjapirukat, kamavahtu pohlamoosiga, käsitööküpsiseid, sõira, koduleiba.

Taarka Tarõ letis on saadaval seto võileib, tindikalasupp, kohupiima vatsk, kartulikorp, rukkirull, üllatusampsud, kõrneküpsised, sõir, koduleib, õunatee, viljakohv vahukoorega

 Kaasa saab osta sibula või kõrvitsa moosi, taimeteed, Ostrova mustsõstra mahla, Ostrova mustsõstra jahu, šokolaadi "Süämega Setomaalt" (jõhvika-kama , tume šokolaad), Värska allikavestt ja mineraalvett.

Jätkuvalt on setod ka Puhka Eestis hallis, seekord Peipsimaa boksis. Laval seekord kahel päeval - reedel ja laupäeval. Loositakse välja FB mängu võitjad ja räägitakse suvesündmustest. Kõige rohkem seekord Seto Folgist, mõlemal päeval loositakse kohapeal välja ka Seto Folgi piletid.

Et messile tasuta sisse saaksid, soovitame eelnevalt pileti välja trükkida: http://tourest.eu/est/info-kulastajale/pilet/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles