XXVI Peko Kevad püstitas taas rekordi – 500 orienteerujat kevadises metsas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peko Kevad 2017 Obinitsas
Peko Kevad 2017 Obinitsas Foto: Janika Teervalt

Värska orienteerumisklubi Peko korraldatud rahvusvahelisel orienteerumisvõistlusel Peko Kevad, mis toimus sel nädalavahetusel Võrumaal Obinitsas, püstitati osalusrekord.

Võistlus toimus juba 26. kevadet ja seekord püstitati taaskord osalejatearvu rekord – orienteerujaid oli kokku ligi 500.  Võistlejaid oli kokku tulnud kuuest riigist: Eestist, Lätist, Rootsist, Saksamaalt, Soomest ja Venemaalt.

Peko Kevade võitjad selgusid kahe päeva tulemuste liitmisel. Põhiklasside võitjad on Anastasia Rudnaya (Nord West, Venemaa) ja Sander Vaher (EKJ SK, Eesti). Peko Kevad oli ka üheks katsevõistluseks, et koostada Eesti koondis juunis algavateks maailmameistrivõistlusteks.

Põhiklasside võistlejad said kogeda maailmatasemel konkurentsi, sest kohal oli orienteerujaid eri riikide koondistest, näiteks Saksamaa koondis lausa oma põhikoosseisus.

Naiste põhiklassis oli tugev konkurents, sest kohal oli ka maailmameister Natalia Gemperle. Peko Kevade esikoht läks venelanna Anastasia Rudnayale (Nord West), teise koha sai Eesti orienteeruja Evely Kaasiku (OK JOKA), kolmandale kohale tuli valitsev maailmameister Natalia Gemperle (Alfta OSA).

Meeste põhiklassi paremusjärjestus kujunes järgmiselt: võitjaks tuli mõlemal päeval stabiilselt hea jooksu teinud Eesti orienteeruja Sander Vaher (EKJ SK), teise koha saavutas Dimitrii Poliakov Venemaalt (Nord West) ning kolmanda koha võitis Eestile Lauri Sild (EKJ SK).

Heaks märgiks järelkasvu osas oli nöörirajal osalevate laste suur arv. Mõlemal päeval käis orienteerumas vähemalt 70 kuni 10-aastast poissi-tüdrukut. Lisaks tüüpilistele võistlusklassi radadele oli programmis avatud rada kõigile huvilistele. „Üllataval kombel oli avatud raja osavõtt suurem, kui kunagi varem – prognoosisime 10 osavõtjat, kuid kohale tuli ligi 50,“ avaldas heameelt Peko Kevade peakorraldaja Raul Kudre.

Tulemused: www.peko.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles