Värska on käesoleva aasta kirjandusfestivali Prima Vista partnerasula

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prima Vista partnerasula on sel aastal Värska
Prima Vista partnerasula on sel aastal Värska Foto: Prima Vista

8.–13. mail toimub XIV korda  Tartu rahvusvaheline kirjandusfestival Prima Vista, mille korraldajad on käesoleval aastal valinud partnerasulaks Värska. Värskas toimuvad festivali raames sündmused 9. mail raamatukogu-lasteaia majas, kultuurikeskuses ja vabas õhus.

Lastega kohtub lasteaia saalis kell 10 Triinu Laan, kes pälvis raamatuga "Vana katkine kass" 2016. aastal Aasta Rosina auhinna ja kuulus lastekirjanduse aastapreemia nominentide   hulka. Raamatukogus toimuvad  päeva jooksul  kirjandusega seotud äraarvamismängud lastele. 

Kultuurikeskuses esinevad alates keskpäevast Lauri Sommer, Kristiina Ehin ja Jan Rahman. Lauri Sommer ja arhailise meestelaulu kvartett Ütsiotsõ (Urmas Kalla, Andreas Kalkun, Kaspar Kolk, Lauri Sommer) esitavad erinevate Lõuna-Eesti paikkondade laule ja kõnelevad laulu ja luule seostest. Kristiina Ehin loeb luuletusi uuest luulekogust „Kohtumised“. Jan Rahman esitab oma laule ja luuletusi.

Kell 15 algaval kirjandusretkel tutvutakse kirjanduslike paikadega Värskas ja aleviku lähiümbruses. Retke juhib Seto Instituudi juht Ahto Raudoja ja selle käigus külastatakse luuletajate Paul Haavaoksa ja Elise Rosalie Auna elukohti ning proosakirjanike Leida Kibuvitsa, Peeter Lindsaare ja Lauri Sommeri loomingus kajastatud paiku. Retkele saavad huvilised registreeruda telefonil 5343 6664.

8.–13. mail toimub XIV korda  Tartu rahvusvaheline kirjandusfestival Prima Vista. Selleaastase festivali juhtmõte on Seitsme maa ja mere taga ning patrooniks on Võrumaal elav kirjanik Lauri Sommer. Festival jätkab traditsiooniks saanud väljasõite teistesse Eestimaa paikadesse, mis saavad partnerlinna või -asulana  kirjanduspeost osa.

Festivali raames toimub Tartus hulgaliselt põnevaid kirjanduslikke kohtumisi, näitusi, kontserte ja muid sündmusi. Väliskirjanikest on kohal Tuomas Kyro Soomest, Guram Odišaria Gruusiast, Hans Platzgumer Austriast, Sabine Zett Saksamaalt, Bronka Nowicka Poolast, Jonathan Locke Hart Kanadast, Christine Dwyer Hickey Iirimaalt, Kārlis Vērdiņš Lätist jt. Ülevaate toimuvast leiab festivali kodulehelt https://kirjandusfestival.tartu.ee

Festivali peakorraldajad on MTÜ Kirjandusfestival Prima Vista, Tartu Ülikooli Raamatukogu, Tartu O. Lutsu nimeline Linnaraamatukogu, Eesti Kirjanike Liit ja Eesti Kirjanduse Selts. Partneritena on  kaasatud välisriikide kultuuriesindused jts organisatsioonid.

Partnerasula päeva toetavad Prima Vista korraldusmeeskond, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp ja Värska Vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles