Kostipäiv: leelotamise kõrval näed teadust ja tootmist, naudi leiba ja tsirkust!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Külävüü Kostipäiv ehk Setomaa kohvikutepäev toimub sel aastal 12.-13. augustini.
Seto Külävüü Kostipäiv ehk Setomaa kohvikutepäev toimub sel aastal 12.-13. augustini. Foto: Setomaa Turism

Kostipäeval, 12. augustil, leiad Setomaal kohvikud Beresjest Luhamaani. Iga kohvik on omamoodi eriline, kõik pakuvad omakandi toitu siinsest toorainest. Pühapäeval, 13. augustil, on neljas kohvikus peräpütüpäiv ehk järelpidu.

Kui tuled seto leelot kuulama, siis külasta kohvikut Tsässona man – Helmekaala kostitab ja leelotab.

Teadust pakub kohvik Järveveere Beresjes. Kui oled huviline, säti end etenduste ajaks sinnakanti! Kaunid järvevaated veel pealekauba.

Omatehtud leiba pakuvad sel aastal kõik kostipäeva kohvikud. Perenaised teevad seda erinevalt, erinevate lisanditega.

Tsirkust saad vaadata kohvikus Obinizza. Tulevad tantsijad ja akrobaadid, poeedid ja moosekandid.

Ehedat ja looduslähedast maaelu saad kogeda mitmes talus. Eriti kauneid vaateid naudi Lillemäe, Ilmailu ja Kivilille kohvikus. Loomad – talledest kassipoegadeni - meelitavad Rikka Ivvani tallu.

Maal on ka tootmisettevõtteid, kes annavad tööd perele ja naabruskonna inimesele. Külasta kahte peretoomist – kohvikud Nopri talu ja Andri-Peedo. Saad teha ringkäigu, näed lehmi ja kitsi ka.

Laupäeva õhtu veeda lõbusalt. Kostipäeva kirmas kutsub tantsule Treski küünis, esineb kohalik Nedsaja küla bänd (hangi piletid Piletilevist või kohapealt). Tantsu saab keerutada ka karmoškaansambli saatel Inara vanavalgõs kohvitares Mikitamäel. Või veeda kaunis suveõhtu kohvikus Maagõkõnõ (avatud pikemalt kuni 22.00).

Laupäeval on kohvikud avatud kell 12.00-20.00 ja pühapäeval 11.00-16.00. Igas kohvikus on müügilett või talupood, saab kohalikke maitseid kaasa osta. Kostipäeva voldik on paar päeva enne üritust kättesaadav kohalikes turismiinfopunktides ja kostipäeval kohvikutes.

Kuni kolmapäeva, 9. augusti õhtuni käib Facebookis Visit Setomaa lehel kostipäeva mäng, millega saab võita 10€ vautseri kostipäeva kohvikusse.

Rohkem infot on veebis ja Facebooki lehel. Kohvikute asukohtade info ja programmid leiad visitsetomaa.ee veebis.

Ülle Pärnoja
Setomaa Turism

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles