Eesti ja rahvusvähemuste katuseorganisatsioonide esindajad kohtusid Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Laste Kooli õpetaja Helve Mets ja sootska Annela Laaneots eesti ja rahvusvähemuste kokkusaamisel Setomaad tutvustamas.
Seto Laste Kooli õpetaja Helve Mets ja sootska Annela Laaneots eesti ja rahvusvähemuste kokkusaamisel Setomaad tutvustamas. Foto: Annela Laaneots

Reedel, 18. augustil, kogunesid Tartus eesti ja rahvusvähemuste katuseorganisatsioonide esindajad, kes arutlesid selle üle, kuidas senisest enam panustada Eesti riigi arengusse, kuidas suurendada koostööd katuseorganisatsioonide vahel ja kuidas tagada organisatsioonis noorte järelkasv.

Kokkusaamise avas Vabariigi President Kersti Kaljulaid. „Meile kõigile on meie identiteet hästi tähtis. Kujundame kõik koos Eesti mustrit sel sajandil ühes selle keelelise ja kultuurilise kirevusega,“ ütles president tervitussõnavõtus.

Kohtumisele oli kokku tulnud 110 inimest 40 organisatsioonist. Esindatud olid vene, valgevene, ukraina, armeenia, aseri, poola, tatari, ingerisoome, mordva, baškiiri, kabardiini, eesti ja teised rahvused. Sõlmiti kultuuritutvusi ning arutleti selle üle, kuidas senisest enam panustada Eesti riigi arengusse.

Setomaad esindasid Seto Laste Kooli õpetaja Helve Mets ja sootska Annela Laaneots.

Katuseühenduste kokkusaamise korraldasid Kultuuriministeerium, Eesti Folkloorinõukogu ja Integratsiooni Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles