Setod sõidavad oma käsitööga Tallinnasse Mardilaadale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto pits
Seto pits Foto: Seto Käsitüü Kogo

Homme, 16. novembril, algab Tallinnas Saku Suurhallis 21. korda Mardilaat. Eheda eestimaise käsitöö suurimal väljapanekul on esindatud ka mitmed Seto Käsitüü Kogo meistrid.

Tallinna Mardilaadal on Setomaa ühisboks väljas juba üheksandat korda järjest. MTÜ Seto Käsitüü Kogo liikmetest  leiab tänavu sealt kauplemas seto savikaussidega Marko Puksingu, sepistega on kohal sepp Raivo Jänesmägi ja oma linaseid esemeid pakub müügiks Seto Rõivakoja meister Margit Mehilane. Kaubavalikust leiab ka käsitööraamatuid, OÜ Kagu Kudujate kirikindaid, setokeelse “Tsillokõsõ printsi” raamatu, seto tähtapäevadega 2018.aasta kalendri, veidi seto pitsi ja muudki.

Merlin Lõiv Etnoehte meistrina on seto hõbeehete, tänapäevaste- ja muinasehete koopiatega tublilt kauplemas omaette boksis. Samal ajal Helsingis toimuval Mardilaadal on oma letiga väljas Külli Jacobson OÜ Kagu Kudujatest ja Seto Ateljee- Galerii meistrid Evar Riitsaar ja Ülle Kauksi.

Saku Suurhalli on üles seatud 200  müügiboksi. Lisaks kauplejatele on kohal ka mitmed muuseumid ja koolid, kes viivad läbi käsitöö õpitubasid. Kõigil on võimalik tutvuda uute käsitööraamatutega, ning pakutakse eestimaist toitu ja kuulata saab rahvuslikku muusikat Samas premeeritakse ka Uus Toode Mardilaadal 2017 konkursi parimaid.

Setodele pakub kindlasti huvi udmurditar Polina Kubista autorikollektsiooni esitlus. Tema riided on inspireeritud rahvarõivastest. Polinal on Mardilaadal abiks Eestis elavad udmurdid, koos tutvustavad nad sealset rahvakultuuri ja viivad läbi meistrikoda.

Mardilaat on kohtumispaigaks ja kogemuste vahetamiseks meistritele, käsitööhuvilistele ja käsitöö nautlejatele. Setomaa ühisboks on Mardilaadal number 196!

XXI Mardilaat toimub 16.-19.novembrini Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles