Värska orienteerumisklubi Peko võttis kokku 2017 aasta spordihooaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja lõpuraja stardis: Kristel Kõivo, Randy Korb, Rein Toomas.
Hooaja lõpuraja stardis: Kristel Kõivo, Randy Korb, Rein Toomas. Foto: Einar Raudkepp

Orienteerumisklubi Peko võttis novembri alguses kokku oma hooaja. Päev algas talgutöödega Verhulitsas Peko suusamajas ja -radadel, jätkus orienteerumisvõistlusega Luige suvila juures ning lõppes ametliku peo ja aastakoosolekuga Lahe kohvikus.

Hooaja lõpuüritusel premeeriti ka edukamaid sportlasi. 2017. aasta Eesti meistrivõistlustel startis kokku 33 Peko klubi liiget, kokku saadi 77 medalit. Edukaimad olid Emily Raudkepp, Kristel Kõivo ja Doris Kudre. Rahvusvahelistel tiitlivõistlustel Eesti koondise egiidi all osales 17 klubiliiget. Säravaimad medalid võitsid Daisy ja Doris Kudre suusaorienteerumise maailmameistrivõistlustel Krasnojarskis – naiste teatevõistlustelt pronksmedalid! Daisy sõnul oli neil MM-il teates võimalus välja sõita välja super koht, mida nad siis ka tegid. Tulemuse tähtsust näitab see, et nii kõrget positsiooni pole Eesti naised juba tükk aega saavutanud.

OK Peko noored sportlased paistavad silma nii Eestis kui rahvusvaheliselt. Kui üleriigilisi auhindu nopitakse pidevalt, siis klubisiseselt premeeritakse noori kord aastas. Üks oodatumaid auhindu on rändkarikas Mitmekülgne Noor. See antakse Peko klubi esindavale noorele aasta jooksul saavutatud tulemuste eest. Auhinnaga väärtustatakse noorte sportlikku mitmekülgsust. Sellega julgustatakse noori tegelema mitme orienteerumisalaga, et oleks toetatud igakülgne kehalise kirjaoskuse areng ja edaspidine sportlik võimekus. 2017. aasta tulemuste eest sai mitmekülgsuse rändkarika Kristel Kõivo.

2018. aastal toob OK Peko Lõuna-Eestisse taas hulga orienteerujaid ja külastajaid. Värska, Obinitsa ja Ootsipalu lähistel on tulemas suuri võistlusi: EMV suusaorienteerumises: sprinditeade, sprint; Seto ski-o, XXVII Peko Kevad, EMV rattaorienteerumises, XXX Suunto Games.

Igal tasemel orienteerumishuvilised on kogu aasta jooksul väga oodatud Värskasse orienteerumispäevakutele, kus saab metsaradadel nautida mõnusat vaheldust igapäevaelule.

2017. aastal korraldas OK Peko edukalt mitmeid võistlusi ja laagreid: Põlva meistrivõistlused suusaorienteerumises, Peko Kevad, orienteerumispäevakud, Šveitsi koondise katsevõistlus, ülemaailmne orienteerumispäev, ümber Värska järve jooks, rattasõit.

Peko klubi orienteerumishooaja lõpetamine on tore traditsioon ja aasta tähtsündmus, kuhu kogunevad kokku nooremad ja vanemad pekokad üle Eesti. Sel aastal toimus see 11. novembril. OK Pekos on liikmeid 88, klubi president on Raul Kudre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles