Ape, Engure ja Setomaa võtavad kokku ühisprojekti "Active Age"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
seto käsitöö
seto käsitöö Foto: Ingrid Kala

28. novembril 2017 algusega kell 17 võtavad Värska kultuurikeskuses Setomaa, Ape ja Engure piirkonnad pidulikus õhkkonnas kokku poolteist aastat kestnud ühisprojekti Active Age (Tegus iga), mille eesmärk oli võrdsemate võimaluste loomine inimestele vanuses 55+ ligipääsuks kohalikule tööjõuturule.

Projekti kokkuvõtete tegemiseks kogunevad Apest, Engurest ja Setomaalt kõige aktiivsemad projektis osalenud inimesed, et koos tagasi vaadata ühistele ettevõtmistele.

Projektile tagasi vaadates sõnas Setomaa Valdade Liidu juhatuse esimees Margus Timmo: "Mulle, kes ma olen üle 55, andis projekti läbiviimine usu, et üle viiekümneaastaste inimeste sees on võimas potentsiaal, millega saab maailma tõeliselt paremaks muuta! Nendes inimestes on erinevate oskuste, suhtlemise ja eluraskuste ületamise kogemused. Eakas inimene on väga väärtuslik töötaja ja suudab palju ära teha ettevõtte arengu heaks."

Projekti alguses küsitleti pikka aega tööturult eemal olnud inimesi vanuses 55+ seas, et täpsustada projektis pakutavaid koolitusi.

 Kõigis piirkondades toimusid projekti vältel koolitused lähtudes kohapealsete inimeste vajadustest. Setomaal korraldati arvuti kasutamise baaskoolitus, inglise keele baaskursus, käsitöökoolitused, aianduskoolitused,  isikuabikoolitused ning toiduvalmistamise meisterklassid. Kõigis piirkondades toimusid tugirühma kokkusaamised, et toetada tööturult eemal olnud inimeste enesekindluse kasvu ning suurendada tööotsingu oskusi.

Üheskoos korraldasid partnerid kolm õppereisi – üks igasse projektipiirkonda. Õppereisi ajal Apesse toimus projekti osalejate laat, kus kaubeldi enese valmistatud esemetega. Lisaks viidi üheskoos läbi loomingulisuse ja meeskonnatöö koolitus.

Setomaal osales koolitustel ja muudes üritustes kokku üle 80 inimese.

Projekti partnerid on MTÜ Setomaa Valdade Liit, Ape vald ja Engure vald. Projekti „Active Age“ elluviimist rahastab Kesk-Läänemere Programm 2014-2020. Setomaa-poolset omafinantseeringut toetab Setomaa arengu programm. Projekti kogueelarve on 197 552 EUR, millest Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus on 167 919 EUR.

Projekti kohta saab lähemalt lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles