Setod kogunevad hariduskonverentsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina lasteaia Vikerkaar lapsed etendamas seto-keelset näitemängu "Kapstaaid"
Räpina lasteaia Vikerkaar lapsed etendamas seto-keelset näitemängu "Kapstaaid" Foto: Annela Laaneots

26. jaanuaril algusega kell 13.00 toimub Setomaal, Mikitamäe Koolis Setomaa VIII hariduskonverents, kus arutatakse seto keele käekäiku.

Hariduskonverentsi avasõnavõtu peab Setomaa vallavanem Raul Kurde kõneldes Setomaa valla tegevustest.  Tiia Allas Võru Instituudist kõneleb teemal „Miks me ei täida riiklikku õppekava“. Sootska Annela Laaneots räägib, kuidas hoida ja edasi anda seto keelt linnas elavatele seto lastele.

Võru Instituudi teadur Evar Saar peab ettekande „Interferents ehk maha löömine“. Sootska Paul Hagu arutleb,  millisest karmanist sõnu saada.  Natalia Abrosimova jagab ersa keele õpetamise kogemusi. Sootska ja Seto Instituudi juht Ahto Raudoja räägib Seto Kirjavarast ja Zurovi pärandist.

Konverentsi teine pool on arutelu: kas on vaja seto keelt õppida, kes ja kus peaks õpetama, kes peaks õppima ja kui palju on vaja õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles