Setomaal, Obinitsas hoogustub lihavõtte aegu soome-ugri rahvadiplomaatia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis 2018 toimub Obinitsas II soome-ugri külade foorum
Aprillis 2018 toimub Obinitsas II soome-ugri külade foorum Foto: Setu Kultuuri Fond

7. - 10. aprillil 2018 korraldab SA Seto Kultuuri Fond Obinitsa külas II Soome-Ugri külade foorumi. Samal ajal toimuv lihavõttepühaprogramm Setomaa vallas seob kogukondi nii vallasiseselt, kui aitab ka tutvuda soome-ugri külade ärksate esindajatega ja nende kultuuriga. Ühtlasi kuulutatakse välja aasta 2019 soome-ugri kultuuripealinn.

II rahvusvaheline soome-ugri külade foorum võimaldab arutada soome-ugri koostöö edendamise suundi. Ettekannete ning kultuuriprogrammiga astuvad ette setod, isurid, udmurdid, ersad, karjalased, marid, eestlased Soomaalt ja Peipsimaalt.

Esimene soome-ugri külade foorum jaanuaris 2016 oli väga populaarne. Tulevikuks sooviti veel ehedamat külakeskkonda ning tihedamat koos olemist. Käesolev foorum kaasab osalejad ehtsas külaolustikus pühade pidamisse, millele järgneb asjalik ettekandepäev.

Seto Kultuuri Fondi esindaja Rieka Hõrn nendib: “Tänu esimesele foorumile said kogukonnad omavahel suhtlema – osaletakse vastastikku sündmustel ja festivalidel, suheldakse interneti teel. Lõuna-Udmurdimaa külad on öelnud, et nad said lõpuks omavahelisele koostööle just setode pärast”. Rieka Hõrn loodab, et II külade foorum süvendab ja laiendab soome-ugri rahvadiplomaatiat ning kujundab vastastikust suhtemisrõõmu konstruktiivseks koostööks.

Ettekanded, kontserdid, töötoad ning Obinitsa lihavõtteprogramm leiavad aset Seto Ateljee Galeriis ja Seto Seltsimajas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles