Irboska riikliku muuseumi-kaitseala ja Setomaa Liidu esindajad sõlmisid koostöökokkulepe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irboska muuseumi direktor Natalia Dubrovskaja ja Aare Hõrn Setomaa Liidust koostöökokkulepet alla kirjutamas
Irboska muuseumi direktor Natalia Dubrovskaja ja Aare Hõrn Setomaa Liidust koostöökokkulepet alla kirjutamas Foto: Kelly Kittus

3. aprillil sõlmiti Irboska riikliku muuseum-kaitseala ja Setomaa liidu vahel kultuurialase koostöö kokkulepe, mille eesmärgiks on traditsioonilise rahvakultuuri säilitamine, esile toomine ja arendamine.

Koostööd hakatakse tegema kultuurialaste koostööürituste nagu näitused, pidupäevad, folkloorifestivalid ettevalmistamisel, läbiviimisel ning samuti ühisprojektide väljatöötamisel ja elluviimisel.

Moodustati leppe kahepoolne töörühm, mille eesotsas on Venemaa poolelt Irboska muuseumi direktor Natalia Dubrovskaja ja seto suuna juht Helju Majak ning Eestist Aare Hõrn ja Pille Malkov. Eesti töörühma kuuluvad ka Kaja Tullus, Ingrit Kala, Ahto Raudoja, Elin Priks, Õie Sarv ja Andreas Kalkun.

2018. aastaks lepiti kokku Ahto Raudoja fotonäitus Petseri muuseumis, Seto Instituudi ja Setomaa muuseumi töötajate osalemine Irboska muuseumi teaduskonverentsil, osalemine Radaja festivalil ning suvistepüha pidamine Radaja muuseumis.

Koostöö Irboska muuseumi ja Setomaa vahel on kestnud 20 aastat, mille käigus on juba 11 aastat toimunud Radaja festival. Toimuvad vastastikused näitused ja osaletakse seminaridel, konverentsidel. Irboska muuseumis ja selle filiaalides on välja pandud seto näitused.

Irboska muuseumil on suur turismi- ja teadusalane potentsiaal. Aastane külastajate hulk on pool miljonit.

Setomaa Liit on käesoleva aasta alguses reorganiseeritud Setomaa Valdade Liidu järeltulija. Setomaa Liit on arendus- ja koostöökeskus, mille tegevus on suunatud Setomaa piirkonna arendamisele ning seto kogukondade koostöö arendamisele ka väljaspool Setomaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles