Naabrimehed Setomaa metsakülast lähevad püüdma Rahvabändi tiitlit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nedsaja Küla Bänd Setomaalt
Nedsaja Küla Bänd Setomaalt Foto: Nedsaja Küla Bänd

Reedel, 27. aprillil toimub telesaate Rahvabänd finaal, kus võidukarikat läheb püüdma Nedsaja Küla Bänd Setomaalt.

 „Olen üksi käinud juba 15 aastat pidudel ja juubelitel lõõtsa mängimas, kuid 4 aastat tagasi hakkasime külapäeva puhul naabrimeestega koos musitseerima. Koos on lusti rohkem ja nüüdseks oleme pidudel rahvast tantsitanud juba üle 100 korra,“ rõõmustab lõõtsamees ja bändi kokkukutsuja Toomas Valk (34). Kolm meest on Nedsaja külla elama sattunud väga erinevatest paikadest ja isesugustel põhjustel. Kitarrist Paul Hunt (27) on kohalik poiss - Värskas üleskasvanud ning Nedsaja külast on pärit tema vanaema. Lõõtsamees Toomas on pärit Tartust, 10 aastat tagasi kolis ta Nedsaja külla suurest huvist seto kultuuri vastu. Bassimees Iisak Andreller (35) on üleskasvanud koguni Kanadas, kuid siiski puhastverd eesti mees. Iisaku vanavanemad põgenesid sõja ajal mere taha. Nedsaja külla tõi Iisaku soov rajada oma kodu esivanemate maale ja saada taluperemeheks.

Lisaks ühisele kodukohale ühendab mehi ka kirg muusika vastu ja soov oma pillimänguga rahvast tantsutada. Nagu üks õige rahvabänd ikka, mängivad Nedsaja poisid just neid lugusid, mis rahvale rõõmu valmistavad ja endale meeldivad. „Meie põhimõte on, et me mängime alati live muusikat. Meie jaoks on oluline koos mängimisel tekkiv hea energia ja klapp publikuga. Õige pidu sünnib bändi ja publiku koostöös,“ selgitab Toomas.

Selle aasta alguses kutsuti Nedsaja bändi osalema TV3-e Rahvabändi saatesse. Esimeses saates seljatati ansambel Mohhito ning poolfinaalis saavutati võit ansambli Village Voice üle. Finaalis astub Nedsaja Küla Bänd vastu pealinnas tegutsevale kahemehe bändile Sada ja Seened.

Rahvabändi finaalile saab kaasa elada reedel kell 19.55 TV3-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles