Saatse Seto muuseumis avatakse väli- ja rändnäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatse Seto muuseum
Saatse Seto muuseum Foto: Tea Korela

1.juunil avatakse Saatse muuseumis Setomaa vallas väli- ja rändnäitus "Setomaa loodus ja inimene. Rännak läbi muutunud maastike". Saatse Seto Muuseumi ja Eesti Vabaõhumuuseumi koostööna valminud näitus, rõhutab looduse olulisust inimese elus ja kultuuritraditsioonide tekkimises.

Näitus  keskendub   Setomaa omapärase looduse ja kaunite maastike ning siinsete elanike identiteedi  ja kultuuri omavahelisele seosele. 

„Anname võimaluse arutleda selle üle, kuidas on keskkonnaga seotud setode traditsioonilised elatusallikad, mida on nende jaoks tähendanud kodu, talu, nulk,“ ütles Saatse Seto muuseumi juht Tea Korela. „Vaadeldakse ka viimase aastasaja jooksul toimunud poliitilis-majanduslike muutuste mõjusid maastikes ja kultuuris.“

 Näituse eesmärk on panna inimesi neid muutuseid Setomaal ringi käies märkama ja edasi mõtlema, kuidas traditsiooniliste elatusalade hääbumine ja maastike muutumine võib mõjutada tulevikus siinset kultuuri ja setode identiteeti.

Näitus jääb avatuks 30. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles