5 tegevust, mida teha nädalavahetusel Setomaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Metsatöll esineb 21. juulil Ostrovas, Setomaal toimuval suurel kontsertõhtul.
Ansambel Metsatöll esineb 21. juulil Ostrovas, Setomaal toimuval suurel kontsertõhtul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suvine Setomaa pakub mõnusaid elamusi. Tule ja avasta koos pere ja sõpruskonnaga.

Sõida mööda Setomaa külävüüd

Seto Külavüü on reisimarsruut, mis juhatab sind läbi Setomaa erinevate paikade. Teel näed Piusa koopaid, Obinitsa ja Paraskeva õigeusu kirikut, Vana-Vastseliina linnust, Nopri talumeiereid, Hino maastikukaitseala ja palju muud ilusat ja põnevat.

Tutvu marsruudiga siin.

Mine Suurele kontsertõhtule Ostrovasse

Ostrovas, Setomaal toimub 21. juulil suur kontsertõhtu, kus esinevad Värska Muusikakooli pilliklubi, Rikka Ivvani Pillilaagri noored, Jarek Kasar ja Olavi Ruitlane, Revals, Metsatöll ja NOËP. Kontserdi algus on kell 16.00 ning piletid on saadaval Piletilevis. Kohapeal pakuvad Setomaa hõrgutisi Rikka Ivvani talo ja Kirstitalo kodukohvikud. Veganitele valmistab maitsvaid roogi Vana-Võromaa Vegan. Janu aitavad peletada Veinisõber, Vabrik ja München. Ostrovas on võimalik ka telkida.

Rohkem infot kontserdi kohta leiad siit.

Külasta Setomaa muuseumeid

Obinitsas asuv Seto talumuuseum on hubane tubamuuseum, mille esemed pärinevad ümberkaudsetest küladest. Eriti hinnas on seto naiste käsitöö. Teine seto talumuuseum asub Värskas, kus on avatud ka käsitöö- ja suveniirikauplus Seto Tsäimaja juures rehe all. Külasta ka muuseumit Saatses.

Matka ja ööbi telgis

Setomaal on imeilus loodus ja palju järvi, mille äärde telk püsti seada ja suveööd nautida. Matka mööda põnevat Piusa matkarada, mis algab Vastseliina Piiskopilinnuse varemete juurest ja kulgeb mööda Piusa jõe ürgorgu Lindora külani Võru-Obinitsa maanteel. 

Tee plaane Seto Kuningriigiks

Seto Kuningriik tähistab käesoleval aastal 25. juubelit. Mistõttu tasub 4. augustil seada saamud Lüübnitsasse, kus saab maitsta Setomaa parimate kokkade hõrgutisi, nautida Setomaa parimate meistrie etteasteid laulus, tantsus ja pillimängus, saada osa seto sõjaväe paraadist ja otse loomulikult osaleda setode kuninga Peko asemiku maapeal, Setomaa ülembsootska valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles