Setomaal avavad nädalavahetusel uksed kodukohvikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikka Ivvani Tatrik pakub maitsvaid tatraroogasid
Rikka Ivvani Tatrik pakub maitsvaid tatraroogasid Foto: Harri A.Sundell

Seto Külävüü kostipäev toimub 11.-12. augustil üle Setomaa ja kohvikuid võib leida Mikitamäest Luhamaani. Ühtekokku osaleb käesoleva aasta kostipäeval kuusteist kodukohvikut, nende seas nii vanu tegijaid kui täiesti uusi tulijaid.

Külastamist väärivad kindlasti kõik, sest menüüd on ahvatlevad ja kultuuriprogrammi peaks leiduma igale maitsele. Samuti on palju mõeldud laste peale, nii on pere pisematel samuti tegevust.

Riigikogu liige Inara Luigas peab sel aastal neljandad korda kodukohvikut. Küsimusele, miks ta seda ikka ja jälle teeb vastas ta nii: „Vaadake mind, minu olemusse on sisse kodeeritud armastus hea toidu vastu, eriti suur armastus seto toidu vastu.“

Kohvikute pidajad on kevad-suvel mitu korda kokku saanud ja end koolitanud. Ikka selleks, et tekiks tunne ühise asja ajamisest. Sel aastal on kohvikud kokku leppinud, et ühiseks teemaks on sõir. Seega tasub sõira igalt poolt küsida. See võib olla menüüs eelroana või talupoes müügis. Kuna iga perenaise toiduvalmistamise käekiri on erinev, võib üle Seto Külävüü ilmselt leida 16 erinevat sõira. Kuid menüüdes on veel palju sellist, mis omane ainult Setomaale. Kindlasti saab maitsta mitmeid kalaroogasid, erinevaid pirukaid, maitsvaid kooke ja jooke.

Setomaal ollakse külaliste vastu lahke ja pakutakse alati head ning paremat. Et külaline ennast siin koduselt tunneks, võib mitmes kohvikus kuulda pillimängu ja näha toredaid esinemisi. Võimalus on osaleda töötubades ja kuulata talude tekkimise või kordategemise lugusid.

Kostipäeval saab kohvikuid külastada 11.augustil kell 12.00-20.00 ja pühapäeval ehk peräpütüpäiväl kell 11.00-16.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles