Setomaa ülembsootska: oluline on töötada kaks põlvkonda ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaal Värskas toimub 26.-27. oktoobrini 2018 soome-ugri rahvaste maailmakongressi vahekonverents
Setomaal Värskas toimub 26.-27. oktoobrini 2018 soome-ugri rahvaste maailmakongressi vahekonverents Foto: Aivar Ruukel

Just nii ütles Setomaa ülembsootska Aare Hõrn Setomaal Värskas 26.-27. oktoobrini toimuva soome-ugri rahvaste maailmakongressi vahekonverentsi avakõnes.

Soome-ugri maailmakongresside kandev idee on soome-ugri pärandi säilitamine ja edasikandmine, ja selles suunas ka Värskas toimuval vahekonverentsil töötataksegi.

Oma tervituse saatis vahekonverentsil osalejatele kultuuriminister Indrek Saar, tervitas Setomaa vallavanem Raul Kudre, Setomaa ülembsootska Aare Hõrn ja soome-ugri maailmakongressi konsultatiivkomitee esindaja Tatjana Kleerova, Dmitri Harakka Zaitsev ÜRO põlisrahvaste alalise foorumi ekspert. Peale kongressi avaettekandeid siirduti töötubadesse, kus arutatakse parimate keelepraktikate, mittemateriaalse kultuuripärandi, infoühiskonna ja demograafiliste protsesside teemadel.

Reede õhtul kostitasid setod oma külalisi seto leelo ja tantsuga. Vahekonverents jätkub laupäeval.

Värskas 26.-27. oktoobrini kestval soome-ugri rahvaste maailmakongressi vahekonverentsil on kohal 21 rahva esindajad 5 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles