Värskasse koguneb rekordarv õpilasfirmasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirma Raba Vesi Värskas rahvusvahelisel õpilasfirmade konkurss-laadal "Üle piiri turundus" 2017
Õpilasfirma Raba Vesi Värskas rahvusvahelisel õpilasfirmade konkurss-laadal "Üle piiri turundus" 2017 Foto: Õpilasfirmade laat "Üle piiri turundus"

1. detsembril toimub Värska kultuurikeskuses konkurss-laat „Üle piiri turundus“, kuhu sel aastal koguneb rekordarv osavõtjaid.  

Õpilasfirmade laat toob sel aastal Värskasse kokku ärksamad noored ettevõtjad kogu Lõuna- Eestist. Müügiala on seekord pilgeni täis – kaubaga saab täidetud lausa 53 müügiboksi. Varasemalt on müügibokse olnud 25 – 32.

Laadal müüakse kaupa, mida tavaliselt poest ei leia. Õpilasfirmad on alati üllatanud uute, praktiliste ja nutikate toodetega. Seekord leiab kaubavalikust muu hulgas seda, mida oleks aasta lõpus mõistlik soetada – kaunistatud kinkepakendeid, aksessuaare, ilutooteid, käepaelu, ehteid, võtmehoidjaid, köögitarvikuid, erinevaid puidust esemeid, poekotte, magneteid, hulgaliselt isevalmistatud kosmeetikat, ravimtaimi ja palju muud huvitavat. Lisaks esemetele pakutakse küllaga toidukaupa – nii traditsioonilisi tooteid kui ka innovaatilisi maiustusi.

"Võimalikult suur külastajate arv tagab noortele ettevõtjatele hindamatu väärtusega müügikogemuse," ütleb laada peakorraldaja Ingrit Kala. Kuigi eesmärgiks ei ole võistlemine, jagatakse noortele ettevõtjatele laada lõppedes ka mitmeid preemiaid – laadal hindab õpilasfirmasid žürii.

Kui varasemalt on laat olnud suuresti rahvusvaheline, siis sel korral on väljapoolt Eestit kohal vaid üks firma Petseri Lingvistilisest Gümnaasiumist. Setomaa kolmest koolist on laadal esindatud 9 minifirmat ja 3 õpilasfirmat. Noori on kauplema tulemas Põlvast, Räpinast, Viljandist, Tartust, Kanepist, Rõugest, Võrust, Vastseliinast ja Tallinnast.

Laada peakorraldaja Ingrit Kala tõdeb: „Laat on alati kahepoolne, nii müüjad kui ostjad. Noored on kauba valmistamisel pingutanud, küllap on Värskasse ka palju uudistajaid ja ostjaid tulemas. Ootan põnevusega, et millega noored mind sel korral üllatavad ja millised tooted osutuvad menukateks.“

Konkurss-laada korraldamine toimub Setomaa arenguprogrammi toel ja oma panuse annab Setomaa vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles