Petseris toimus Eesti Vabariik 100 ja Seto Kuningriik 25 pidulik vastuvõtt Petserimaa seto rahvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariik 100 ja Seto Kuningriik 25 tähistamine Petseris novembris 2018. Fotol: (keskel) Setomaa ülembsootska Aare Hõrn koos Setomaa nuursootska Maria Grünbergi ja oma kaasa Rieka Hõrnaga.
Eesti Vabariik 100 ja Seto Kuningriik 25 tähistamine Petseris novembris 2018. Fotol: (keskel) Setomaa ülembsootska Aare Hõrn koos Setomaa nuursootska Maria Grünbergi ja oma kaasa Rieka Hõrnaga. Foto: Ahto Raudoja

Eesti Vabariigi Peterburi Peakonsulaadi  Pihkva kontori ja Seto Kuningriigi Kroonikogo korraldamisel toimus 05.detsembril Petseris , Mustas Kassi kohvikus  pidulik vastuvõtt, millega tähistati Eesti Vabariigi 100 ja Seto Kuningriigi 25 aastapäeva.

Seto rahvast oli tulnud kohale rohkesti, alustati Eesti ja Seto hümni laulmisega.Pidusõnad ütlesid Varvara kiriku preester isa Jevgeni, Setomaa ülemsootska Hõrna Aare, Peterburi peakonsul Laante-Reintami  Carl –Erik, konsul Partsu Triin, Setomaa nuursootska Grünbergi Maria, Setomaa vallavanem Kudre Raul, Petseri Seto Seltsi esinaine Majaku Helju ja seto kultuuri hoidja Tsopatalo Helju.

„Oli laulu, tantsu,lilli, kallistusi, juttu. Lahkuti mõttega saada kokku ka edaspidi  - alustuseks seto tantsu õhtutega Mustas Kassis,“ ütles Setomaa ülembsootska Hõrna Aare.

Pidulaua oli katnud Musta Kassi pererahvas, pilli mängisid Jürisoni Margret ja Raali Ain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles