Filmi "Johannes Pääsukese tõeline elu" esilinastus tõi Värska kultuurikeskuse saali rahvast pilgeni täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Johannes Pääsukese tõeline elu" Setomaa esilinastus Värskas 12.jaanuaril 2019
Filmi "Johannes Pääsukese tõeline elu" Setomaa esilinastus Värskas 12.jaanuaril 2019 Foto: Annela Laaneots

Filmi "Johannes Pääsukese tõeline elu" 12. jaanuaril toimunud Setomaa esilinastus tõi Värska kultuurikeskuse saali pilgeni rahvast täis. Film pakkus suurt huvi ka seetõttu, et paljud kohalikest elanikest olid filmis tegelasteks ning filmi lummavad vaated olid Setomaal filmitud.

"Johannes Pääsukese tõeline elu" filmivõtted toimusid Setomaal nii möödunud kui ülemöödunud suvel, film jutustab loo filmitegija Johannes Pääsukese ja tema sõbra Harri Volteri võimalikest seiklustest Setomaal. Johannes Pääsukese reisist Setomaale on arhiivis säilinud 7 minutit 1912.aastal Setomaal üles filmitud kaadreid, mida on oskuslikult ka Hardi Volmeri filmis kasutatud.

Filmi muudavad eriti nauditavaks lummavad looduskaadrid imelistest Setomaa maastikest.

"Siin on valgus teistsugune, siin on imeilusad kohad," ütles filmi esitlusel siiani oma suvesid Setomaal veetev filmi kunstnik Katrin Sipelgas. Oma sõnutsi on ta filmis saanud ära kasutada palju imeilusaid kohti, mida ta aastate jooksul Setomaad mööda ringi käies on üles pildistanud ja meelde jätnud.

"Kõigi meie südametes on Setomaa kujuline auk," sõnas filmi ka seto juurtega produtsent Anneli Ahven viidates filmi Setomaa esmaesitlusel enese kõrval seisvatele Hardi Volmerile ja Katrin Sipelgasele.

"Loodame, et see film on avapauguks järgnevatele Setomaast ja setodest tehtavatele filmidele," sõnas filmi esitlusel Setomaa ülembsootska Aare Hõrn.

Hardi Volmeri filmis teevad  kaasa mitmed nimekad näitlejad nagu Ott Sepp, Märt Avandi, Tõnu Kark, Marje Metsur, Merle Jääger jt. Üht peaosalist, Sergot, pidi algsete plaanide kohaselt filmis mängima tuntuim setost näitleja Arvo Kukumägi, kes aga suri kuu aega enne filmivõtete algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles