Tallinnas elavad setod pidasid uusaastapidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna setode vana-uusaasta pidu Tallinnas 15. jaanuaril 2019
Tallinna setode vana-uusaasta pidu Tallinnas 15. jaanuaril 2019 Foto: Harri Sundell

15. jaanuaril kogunesid Tallinnas elavad setod ühisele vana kalendri kohaselt peetavale uusaastapeole, ühtlasi tähistati Seto Laste Kooli seitsmendat sünnipäeva.

"Tallinn on juba nagu omaette nulk," ütles Tallinnas elavatele setodele Setomaalt pidulisi tervitama tulnud Setomaa ülembsootska Aare Hõrn viidates Setomaa koosnemisele eri nulkadest ehk nurkadest. Setomaa ülembsootska rõõmustas, et Tallinna setod koos käivad.

Metropoliit Stefanus tõi oma kõnes välja, et tema jaoks on väga oluline, et ta saab pakkuda võimalust juba seitsmendat aastat Tallinnas tegutsevale Seto Laste Koolile igakuist kooskäimiskohta oma residentsis.

Seto Laste Kooli eestvedajad Helve Mets ja Annela Laaneots andsid kokkutulnutele ülevaate Seto Laste Kooli möödunudaastastest ettevõtmistest - kooli eestvedamisel ilmus maailma esimene setokeelne lasteajakiri Täheke, Seto Laste Kooli lapsed astusid möödunud aastal üles Tallinna Vanalinna päevadel, setode esimesel tantsupeol Värskas, Seto Kuningriigis Lüübnitsas ning noorte folkloorifestivalil Luunjas.

Uusaastapeol tantsiti, lauldi, mängiti pilli ja maitsti head-paremat peolaualt.

Tallinna setode vana kalendri järgne ühine uusaasta tähistamine toimub juba mitmendat aastat järjest Seto Laste Kooli eestvedamisel. Tallinna setode kokkusaamisele on alati oodatud kõik Tallinnas elavad setod olenemata sellest, kas nad on koondunud mõnda leelokoori või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles