Zetod avaldasid Setomaa karges miinuses filmitud värske muusikavideo „Ilmarikas“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod avaldasid uue muusikavideo "Ilmarikas"
Zetod avaldasid uue muusikavideo "Ilmarikas" Foto: Zetod

Setomaa folk-rock ansambel ZETOD üllitas värske muusikavideo loole „Ilmarikas“, mis paikneb bändi värskeimal albumil „Lätsi liina“. Lugu pärjati läinud aastal Eesti etnomuusikaauhindade „Etnokulp“ jagamisel aasta loo tiitliga ning seetõttu otsustas bänd loole ka liikuva pildi anda. Muusikavideo filmiti Setomaal ühel kõrgemal Meremäe mäel, kust avaneb vaade tervele Setomaale.

„„Ilmarikas“ on tummine pala. Viisijupp jäi kummitama ammusest ajast, kui meid laulupeole esinema kutsuti. Loo valik aga olnuks poistekooridele liiga tõsine. Õnneks jäi see aga meie repertuaari ning leidsime, et peale trummide ja laulu polegi mõtet siia muud lisada, kõlas lihtsalt nii teistmoodi ja hästi,“ kirjeldab loo sünnilugu eestlaulja Matis Leima.

„Me oleme häbiväärselt vähe muusikavideosid teinud, tuli aeg oma tegematajätmised rehabiliteerida“, räägib bändi eestvedaja Jalmar Vabarna. „On meeldiv tõdeda tõika, et video võttis üles meie hea sõber ja samuti seto mees Veiko Linnus (VL Visuals), kes veetis bändi algusaastatel väga palju aega meiega prooviruumis õhutrumme mängides. Meie mõtted klappisid hästi ning saime video ühe päevaga purki. Ega tegelikult kauem olekski suutnud filmida, sest väljas oli kõva tuul, mis andis kümnekraadisele pakasele hoopis teise tunde,“ lisab Vabarna.

Uus video toob ka uue kontserdi. Juba 20. aprillil tulevad seto mehed pääliina Tallinnasse ja annavad kontserdi U3 Kontsertklubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles