Obinitsas avab uksed aiasaaduste külmutuskeskus

Copy
Setomaa maasikad
Setomaa maasikad Foto: Annela Laaneots

Teisipäeval, 23. juulil kell 13 avatakse Obinitsas pidulikult aiasaaduste külmutuskeskus, mis on valminud tänu piiriülesele koostööprojektile „Active Village“.

„Aiandusvaldkonna väikeettevõtjate jaoks annab külmutuskeskus võimaluse valmiv saak kiiresti jahutada ja külmutada – nii on võimalik korraldada saaduste väärindamine toodeteks ning saada rohkem tulu,“ selgitab Setomaa Liidu juht Margus Timmo tehtud investeeringu vajalikkust.

„Kuna külmutuskeskus rajati seni tühjalt seisnud endisesse lauta, on see samm edasi ka Obinitsa heakorra vaatenurgast,“ arvab Setomaa vallavanem Raul Kudre.

Külmutuskeskus renoveeriti tänu märtsis alanud projektile “ Active Village”, mille siht on edendada piiriülese koostöö tihendamise ja tootearenduse abil aiandusvaldkonna väikeettevõtlust ning mida rahastab Eesti-Venemaa piiriülese koostöö programm 2014–2020.

Tänu projektile on Räpina aianduskool saanud uuendusliku kastmissüsteemi ning Pihkva oblastis ehitatakse ja sisustatakse tootearenduskeskus. Lisaks annab projekt aiandusvaldkonna väikeettevõtjatele koolituste, seminaride ja õppereiside abil võimalusi saada uusi oskusi ja teadmisi.

Aiandusvaldkonna väikeettevõtluse arendamisele suunatud projekti partnerid on Eestist MTÜ Setomaa Liit ja Räpina Aianduskool ning Venemaalt Pihkvast MTÜ Efektiivse põllumajanduse ja aianduse keskus.

Külmutuskeskuse sisustuse on soetanud TÜ Seto Aiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles