Värskas avatakse reedel sadam

Copy
Värska sadam
Värska sadam Foto: Indrek Sarapuu

Reedel, 17. juulil kell 16, avatakse taas ajalooline Värska sadam koos promenaadiga. Avamispidustused saavad alguse lähedal asuva Värska allika pühitsusega, mille veega saab oma õnnistuse ka värske sadamahoone ja sadamakaid.

Avamisel peetakse kõnesid, nauditakse muusikat. Avaetteaste teeb leelokoor Verska Naase, hiljem esinevad Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane.

Sadama ajalugu on rohkem kui põnev ja ulatub sajandite taha. Viimati oli järvelaevade ja järvepaatide sildumise koht avatud reisideks, küll väikeste eranditega, pea kolmkümmend aastat tagasi.

Sadama ja promenaadi töid rahastati Eesti-Vene koostööprogrammi toel, mida kaasrahastasid Euroopa Liit, Eesti Vabariik ja Vene Föderatsioon.

Sadamat asub opereerima Seto Line Reisid OÜ, mille laev Maar'aga saab teha ringsõidu nii Värska lahes, Lämmijärvel kui sõita ka Lüübnitsasse.

Samal päeval, pärast sadama avamist, alates kella 17 algab Värska Sanatooriumi juures ka Peipsi järvefestival, kus on võimalus tasuta osa saada kultuuriprogrammist ja kaasa lüüa õpitubades. Festivalil pakutakse järvekalast hõrgutisi. Õhtul aga võib sanatooriumi õuel nautida Nedsaja Küla bändi meelolukat kontserti. Festivalist osa võtvad alused on lubanud tulla tervitama ka avatavat sadamat.

Sadama avamisele on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles