Setod korraldavad Värskas oma mardilaada

Copy
Seto kaubad Tsäimaja müügipunktis
Seto kaubad Tsäimaja müügipunktis Foto: Indrek Sarapuu

Setomaa värske õhk ja aastate jooksul kogunenud tarkus eripalgelisi rahvaüritusi korraldada, saab uuesti kinnitust 6. novembril toimuval Setomaa Mardilaadal. Laat toimub Värska Talumuuseumi õuel.  

Laada korraldamise tingis maailmas valitsev keeruline olukord rahvarohkete ürituste  korraldamisel. Nii jättis covid19 haiguse puhang ära ka palavalt armastatud ja traditsioonilise Mardilaada Tallinnas. Setomaa naised ei istu aga käed rüpes, vaid otsustasid korralda seekordse laada oma koduõuel.

Laada peakorraldaja ja Seto Käsitüü Kogo esinaine Ingrit Kala sõnas, et aastaid on Tallinnas Mardilaadal käidud ning oldud isegi seal peakülalise staatuses.

„Tallinna Mardilaat on meile alati meeldinud ja seal on läinud meil hästi, meid on üles leitud ning meie ettevõtjatel on olnud võimalus seal müüa,“ rääkis Kala. „Meil ei jäänudki muud üle, kui panna pead ja jõud kokku ja plaanida laat piirkonnas, siin samas kohapeal, ise laat teha.“

Värskas toimuval laadal pakutakse palju Setomaa ja piirkonna käsitööd, kuid antakse võimalus tuua müüki ka talutooteid. Samuti on oodatud vanavara müüjad ning muu hea eestimaine.

Korraldajad lubavad, et muuseumi juures toimub erinevaid tegevusi nii lastele, suurtele ja väikestele. Programm algab kell 11.00 ja kestab orienteeruvalt kella neljani õhtul. Tasuta saab tutvuda muuseumiga ja sealsete väljapanekutega.

„Kohal on mitmed Setomaa esinejad ja ka päevajuht ning igal juhul tõotab tulla lõbus ja meeleolukas ettevõtmine. Tsäimaja pakub nii sooja jooki kui sööki, “ kinnitab Ingrit Kala. Lindora laata tänavu ei toimu, siis lambaliha peaks meie laadalt ikka saama, rääkimata lõngast nahast või sokkidest. Seto rahvarõivaid leiab kindlasti.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles