VII õpilasfirmade konkurss-laadalt Värskas saab soetada vahvaid õpilasfirmade tooteid

Copy
Õpilasfirmade konkurss-laat 2019
Õpilasfirmade konkurss-laat 2019 Foto: Kersti Virro

Eeloleval laupäeval, 28. novembril, juba seitsmendat korda toimuval õpilasfirmade konkurss-laadal Värskas osalevad noored ettevõtjad täidavad saali seekord vaid poolenisti  ning kõigil on olukorrast tulenevalt maskikandmise kohustus. Lisaks tuleb pidada kinni 2+2 reeglist ja kõigist teistest nõuetest, mille riik on kehtestanud.

Kui varasemalt on laat olnud rahvusvaheline, siis sel korral  väljapoolt Eestit osalejaid ei ole. Setomaa kolmest koolist on laadal esindatud 7 minifirmat ja 1 õpilasfirma. Kokku on registreerunud 23 firmat.

Laada eesmärk pole võistlemine, küll aga jagatakse noortele ettevõtjatele laada lõppedes mitmeid preemiaid. Laadal hindab õpilasfirmasid žürii.

Laada peakorraldaja Ingrit Kala sõnul on õpilasfirmade konkurss-laat  saanud kuue aastaga Värskale nii omaseks, et kohalikud juba ootavad novembri lõpus toimuvat sündmust. „Siin pakutakse kaupa, mida tavaliselt poest ei leia,“ kinnitab Kala. “Õpilasfirmad on alati üllatanud uute, praktiliste ja nutikate toodetega.“

Kas seekord leiab kaubavalikust seda, mida oleks aasta lõpus mõistlik soetada – puidust ehteid, karpe, looduslikke kreeme, huulepalsameid, majapidamises vajalikke tooteid: aroomikotikesed, vahariie, nõudepesutooted, mesilasvaha küünlaid ja muud põnevat.

Laadapäev toob kindlasti palju üllatusi nii noorte müügioskuse kui ka huvitavate toodete näol.

Korraldajad loodavad, et piisav külastajate arv tagab noortele ettevõtjatele hindamatu väärtusega müügikogemuse.

„Laat on alati kahepoolne, nii müüjad kui ostjad,“ ütleb Kala. „Tänases keerulises olukorras, kus enamus sündmused jäävad ära, on noorte jaoks oluline saada mingitki väljundit tundide ja päevade viisi mõeldud, toodetud ja disainitud esemetele.  Noored on kauba valmistamisel pingutanud, küllap on Värskasse ka uudistajaid ja ostjaid tulemas. Kindel on see, et jagame tunnustust parimatele! Ootan alati ise ka põnevusega, et millega noored mind sel korral üllatavad ja millised tooted osutuvad menukateks.“

Konkurss-laat toimub Setomaa arenguprogrammi toel ja oma panuse annab Setomaa vallavalitsus. Laada algus on 28. novembril kell 11.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles