Võru maakonna aasta küla tiitli pälvis Luhamaa nulk, eritunnustuse Aare Hõrn

Copy
Foto: Tiina Männe

Võru maakonna aasta küla tiitli pälvis sel aastal Luhamaa nulk Setomaalt.Komisjon otsustas välja anda ka eritunnustuse, mille pälvis Aare Hõrn.

Aasta küla tiitli sai Luhamaa nulk. Üheskoos tegutsedes on Luhamaal välja kujunenud mitmed traditsioonilised sündmused. Aastavahetusel matkatakse üheskoos Luhamaa olulisemad kohad läbi. Kohe jaanuari alguses tähistatakse talsipüha, veebruaris vabariigi aastapäeva, juunis süüdatakse võidutulest jaanituli. Kõikidel lipupäevadel heisatakse Määsi mäel lipuvardasse sini-must-valge lipp. Sel sügisel korraldati esmakordselt ja väga edukalt Luhamaa marja- ja ubinalaat, külameeste omaalgatusel ja käte jõul vahetati kohaliku kiriku vooder.

Sel aastal otsustas komisjon välja anda eritunnustuse aasta teo eest Aare Hõrnale Setomaalt, kelle aktiivsele, järjepidevale ja sihikindlale tegutsemisele ning eestvedamisele sai sel suvel valmis Petserimaa Vabadussõja monument. Aare algatusel ja innustusel kutsuti kokku monumendi taastamise komisjon, ta seisis hea selle eest, et plaan teoks ka saaks.

Kokku esitati tunnustamiseks 5 küla, 7 ühendust ja 14 kodanikku. Laureaadid valis välja kuueliikmeline komisjon, kuhu kuulusid Võrumaa Partnerluskogu, Võru Instituudi, Setomaa Liidu, Eesti Kodanikuajakirjanduse Seltsi, kohalike omavalitsuste ja arenduskeskuse esindaja.

Vaata videot tunnustuste üleandmisest siit.

Seekord külastas tunnustuse üleandmiseks Võrumaa Arenduskeskuse delegatsioon igat laureaati tema tegutsemiskohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles