Merca kirjutas setokeelse jutukogumiku

Copy
Merca setokeelne jutukogumik Ollipanõhõpõpääle
Merca setokeelne jutukogumik Ollipanõhõpõpääle Foto: Kirjastus Seto Kiri

Kirjastuselt Seto Kiri ilmus Merca juttude raamat Ollipanõhõpõpääle. Ollipanõhõpõpääle on natuke müstiline, Mercale omaselt naturaalne kogumik erinevatest lugudest minevikust, olevikust ja tulevikust seto keeles.

Üksteist jutustust mahuvad 136-le leheküljele ja Merca lugudele annavad erilise värvi Toomas Kuusingu linoollõiked mis valmisid just selle raamatu illustreerimiseks. Raamatu keeletoimetaja on Silvi Palm ja kujundaja Evelin Urm.

„Selles raamatus tegutsevad ebamaised olendid ja pärisinimesed, enamasti vinged seto baabad“ nii hindas Merca oma raamatu tegelaskujusid. Raamatu sünnist rääkides lisas autor: “Olen väga õnnelik selle ilusa lapse sünni üle, mille kolmeks vanemaks oleme mina, Toomas ja Evelin,“ pidades raamatu juures väga oluliseks kunstniku ja kujundaja rolli.

Ollipanõhõpõpääle on saadaval Seto Kaubamajas ja varsti ka suuremates raamatupoodides.

Kirjastus Seto Kiri on Seto Infoseltsi poolt 2016.aastal asutatud setokeelse kirjanduse väljaandmiseks. Seni on kirjastuselt ilmunud Kivirähki Miis kiä’ tiidse hussisõnnu, Vabarna PEKO, Saint-Exupery Tsillokõnõ Prints, Eesti riigi põhikirä’, A.Milne Kahropoig Puhh.

Ollipanõhõpõpääle väljaandmist on toetanud Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles