Setomaa Muuseumid toimetavad piirangute kiuste

Copy
Seto Talumuuseumi õuele võib ikka tulla.
Seto Talumuuseumi õuele võib ikka tulla. Foto: Annela Laaneots

Kõik Setomaa muuseumide näitusepinnad jäävad kuni 28. märtsini suletuks. Erandina saab külastada T-R kell 10-16 Värska Talumuuseumi õueekspositsiooni. Külastajatele jäävad avatuks nädala sees ka muuseumipoed Värskas ja Obinitsas ning Värska talumuuseumi kõrval asuv söögikoht Seto Tsäimaja.

Kuigi Setomaa muuseumid ei saa märtsikuus külastajatele pakkuda näituste külastust ja programme siseruumides jäävad teisipäevast reedeni avatuks vabaõhumuuseumina Värska talumuuseum ning Seto Tsäimaja, kus asub nii söögikoht kui muuseumipood, kolmapäevast reedeni saab külastada ka muuseumipoode kindral Reegi majas ning Obinitsa muuseumis.

Värska külastuskeksus - Reegi majas jääb kolmel päeval nädalas avatuks ka majas asuv kohvikuosa, mis on liitunud ühtlasi Kagu-Eesti kaugtöövõrgustikuga Kupland.

Saatse muuseumi juurde jäävale piiriäärsele matkarajale saavad aga külastajad minna terve nädala vältel omale sobival ajal. Samuti säilib uurijatel võimalus kasutada Setomaa Muuseumide kogusid ja raamatukogu pidades kinni kehtivatest 2+2, maskikandmise ja desinfitseerimise reeglitest.

Täpsem piiranguteaegne külastusinfo Setomaa Muuseumide kodulehel - www.setomuuseum.ee.

„Meie muuseumid asuvad keskustest üsna kaugel ja seega madalhooaeg on meil tõesti vaikne. Loomulikult oleme kurvad, et ei saa neidki väheseid külastajaid vastu võtta, kuid anname endast parima, et praegustes keerulistes tingimustes ikkagi hakkama saada,“ kommenteeris Setomaa Muuseumide hetkeseisu direktor Merily Marienhagen. „Jätkame suviste ürituste ja näitustega seotud ettevalmistustööga. Nii mõneski muuseumis on oodata väikest uuenduskuuri. Loodame väga, et vähemalt juunikuuks on praegune viiruse puhangust tingitud raske aeg möödunud ja saame inimesi oodata Sõirapäevale, Seto Folgile ja teistele sündmustele, mille toimumisega seotud oleme.“

Setomaa Muuseumide infoga saab külastaja kursis olla Facebookis, Instagramis, Seto Tsäimaja Facebookis ja Seto Tsäimaja Instagramis.

Setomaa vallas asuvad muuseumid liideti üheks asutuseks 2019. aasta alguses ning külastajatele on 2020 aasta suvest alates igapäevaselt avatud neli erinevat ekspositsiooni – Värska külastuskeskus - Reegi maja, Värska talumuuseum, Saatse muuseum ja Obinitsa muuseum. Lisaks on võimalik ettetellimisel külastada veel kahte majapidamist – Paloveere talu ning Luikjärve talu. Setomaa muuseume külastas 2020. aasta jooksul ligi 16 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles