Head toitu armastavad inimesed kogunevad sel nädalavahetusel Peipsi kallastele

Copy
Värska sadam
Värska sadam Foto: Indrek Sarapuu

Peipsi kandi rahvas kutsub kõiki Eestimaa gurmaane nautima parimat toitu juba neljandat korda toimuvale festivalile Peipsi Toidu Tänav 175 km. 21.-22. augustil avavad 43 pop-up restorani oma uksed 175-kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel, sealhulgas Setomaal.

Pakutakse kõike paremat, mis kohalikust toormest valmistada saab, nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aksendiga valmistatud roogasid.

Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad 43 pop-up restorani Vasknarvast Saaboldani oma parimaid retsepte külastajate rõõmustamiseks. Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsimaa lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab.

Sel aastal saab Peipsi Toitu nautida lisaks ka sadamates, kus kahepäevarestoranidena ootavad Vasknarva, Mustvee, Tartu Lodjakoja, Luunja, Räpina, Lobotka ja Värska sadamad.

Pop-up restoranid on avatud 21.augustil kell 11-21 ja 22.augustil kell 11-17.

Festivali info.

Google kaart osalejatega.

175 km teekond annab suurepärase hajutatuse võimaluse ja enamuse pop-up restoranide tegevused toimuvad väljas. Jälgime kehtivaid külastajate arve ning Covidi vaktsineerimis-, läbipõdemis- ja testitõendit ei ole vaja esitada.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös Jõgevamaa toiduvõrgustiku, Peipsi Toit ja Kääpa OTT võrgustikega. Peipsi Toidu Tänavat 2021 kaasrahastab Eesti-Vene piiriülese koostöö programm 2014-2020 projekti „Common Peipsi 2" raames. Abikäe on ulatanud Luunja, Mustvee ja Alutaguse vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles