Oktoobrikuu teisel laupäeval toimub XIII Seto Kongress, saadikuid saab esitada 1. oktoobrini

Copy
XII Seto Kongress toimus Värskas 9. oktoobril 2017.
XII Seto Kongress toimus Värskas 9. oktoobril 2017. Foto: Merlin Lõiv

Oktoobrikuu teisel laupäeval toimub Värskas kultuurikeskuses XIII Seto Kongress, saadikuid saab esitada 1. oktoobrini.

XIII Seto Kongress toimub 9. oktoobril 2021. aastal.

XIII Seto Kongress, mis on Setomaa ja seto rahva esinduskogu ning arutab probleeme ja langetab otsuseid, mis puudutavad Setomaa kultuurilist, majanduslikku ja poliitilist arengut, jäi möödunud aastal pandeemia leviku tõttu ära ja selle asemel toimus kongressi ümarlaud-tsõõriklaud, millest võeti osa nii lähemalt kui kaugelt ning otsustai kongress lükata tänavusele aastale.

Seto kongress on Setomaa ja seto rahva esinduskogu. Seto Kongress arutab probleeme ja langetab otsusKid, mis puudutavad Setomaa kultuurilist, majanduslikku ja poliitilist arengut. Seto Kongress toimub korraliselt iga kolme aasta tagant. Eelmine, XII Seto Kongress toimus 9. oktoobril 2017 Värskas.

Seto Kongress valib oma otsuste täideviimiseks ja teiste Setomaa probleemide lahendamiseks 13-liikmelise Vanemate Kogu, mis tegutseb järgmise kongressini. Vanemate Kogu valib enda hulgast peavanema, abivanema ja sekretäri. Vanemate Kogu liikme väljalangemisel astub töösse kongressil valitud varuliige. Vanemate Kogu annab oma tegevusest aru Seto Kongressile.

Eelmine Seto Kongress valis Seto Kongressi Vanemate Kogu, kuhu kuuluvad Aarne Leima, Raul Kudre, Aare Hõrn, Rein Järvelill, Annabel Huik, Vello Saar, Ahto Raudoja, Jane Vabarna, Ingrit Kala, Elvi Nassar, Igor Taro, Villu Lillmaa, Rieka Hõrn. Vanemate kogu peavanem on Aare Hõrn

Seto Kongressi eesmärkide ja otsuste täideviimise toetamiseks on loodud ja tegutseb vabatahtlik ühendus Seto Kongressi Tugiühing.

Vanemate kogu kutsubki üles esitama tulevale kongressile saadikuid.

Saadikuid XIII Seto Kongressile saab valida 1. oktoobrini 2021.

Loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles