12.novembri toimub Värskas Mardilaat

Copy
Mardilaat Värskas 2020.aastal
Mardilaat Värskas 2020.aastal Foto: Erakogu

Möödunud aastal sai Setomaa laadakalender lisa Mardilaada näol, mida ka seekord 12. novembril Setomaa Muuseumite Värska talumuuseumi õuel peetakse.

Aastataguse laadakorraldamise tingis käsitööliste suursündmuse ja pika traditsiooniga Mardilaada ära jäämine Tallinnas pandeemia tõttu. Väiksemamahuline ja pigem piirkondlik laat leidis toona aset novembri alguses. Ilm oli ilus, laadalisi ja müüjaid parajalt. Lisaks aia- ja põllusaadustele leidsid ostjad ohtralt ka käsitööd ja muudki põnevat, mida enne talve hea kodudesse varuda.

Ka seekordselt laadalt oodatakse osa võtma ennekõike kohalikke tootjaid, kes võiksid pakkuda nii põllu- ja aiasaadusi kui ka eriilmelist käsitööd.

Laadkorraldaja, Setomaa Käsitüü Kogo eestvedaja Ingrit Kala sõnul püütakse seekord laadaga äratada huvi rohkem ka vanavaraga kauplejate hulgas. "Laadal saab täiendada nii oma köögiviljavarusid kui mõelda juba jõulukingituste soetamisele. Huvipakkuvat leiab kindlasti nii kohalik rahvas kui kaugemalt tulija," ütleb Kala.

Laada korraldusse on kaasatud Setomaa Muuseumid, kes aitab ka kultuuriprogrammi korraldada. Värska talumuuseum on laadapäeval avatud soodushinnaga ning Seto Tsäimaja pakub laadalistele sooja sööki-jooki.

Laata veab päevajuhina Setomaa Muuseumite direktor Ivo Posti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles