Ingrit Kala pälvis kodanikumärgi

Copy
Siseminister Kristian Jaani ja Ingrit Kala kodanikumärgi üleandmisel
Siseminister Kristian Jaani ja Ingrit Kala kodanikumärgi üleandmisel Foto: Ken Mürk

Kodanikupäeval, 26. novembril, andis siseminister Kristian Jaani välja aasta kodaniku tiitli ja kodanikupäeva aumärgid. Kodanikupäeva aumärgid antakse 15 aktiivsele kodanikule, kes edendavad elu erinevais paigus üle Eestimaa. Kodanikupäeva aumärgi pälvis Ingrit Kala, seto käsitöö traditsioonide hoidja ja edasiandja.

Ingrit Kala on Setomaal tulihingeline käsitööoskuste edasikandja, kes läbi vabatahtliku töö ja erinevate ettevõtmiste on paljusid õpetanud seto käsitööd hindama.

"Kui ma sain kutse sinna vastuvõtule minna, siis ma tõesti olin väga üllatunud. Alati on tunnustust hea saada, aga mulle tundub, et sellised tähtsad kodanikud, keda tunnustada, on praegusel ajal meditsiinitöötajad, päästeametnikud. Mina teen seda, mida ma naudin ja mida minu ümber olevad inimesed naudivad," rääkis Kala ERRile.

Tema juhendamisel on nii nooremad kui ka üle 90-aastased käsitöömeistrid tundnud, kuidas ilus käsitöö võib rõõmu pakkuda kohalikele inimestele ning samuti turistidele.

"Seto käsitöö teema on minu jaoks hästi südamelähedane ja me katsume seda kohapeal hoida, katsume teistele teada anda sellest, me teeme koolitusi, me korraldame erinavaid üritusi. Tänavu algatasime uue asja - avatud käsitöö talude päev. Me vaatame, et siin piiriäärses piirkonnas oleks inimestel võimalik ennast käsitööga ja kogukonna tegemistega ära elatada," rääkis Kala.

Kodanikupäeva aumärgi üleandmist saab vaadata ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles