Noored Setomaale programm toetab noorte Setomaale asumist

Copy
Seto Kuningriigipäev
Seto Kuningriigipäev Foto: Arvo Meeks / LEPM

„Noored Setomaale“ programmi taotlusvoor on avatud 21. märtsist kuni 28. aprillini 2022. Programmi eesmärk on toetada noorte maale jäämist või elama asumist.

Programmi „Noored Setomaale“ eesmärk on tagada peredele paremad elutingimused ning seeläbi toetada noorte Setomaale jäämist ja tulemist, pidurdada noorte lahkumist Setomaalt, kindlustada piiriäärsete valdade püsiasustus ning aidata kaasa Setomaa elanike arvu suurenemisele.

Toetust saavad taotleda 21-40 aasta vanused isikud, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel taotluse esitamise tähtpäeva seisuga on Setomaa vald. Toetatakse programmi nõuetele vastavate eluruumide ehitamisega kaasnevaid abikõlblikke kulusid, et tagada eluruumides paremad elutingimused, sh. eluruumi üldehitustööd, elektritööd, hoonesiseste tehnosüsteemidega seotud tööd, küttesüsteemide ja küttekolletega seotud tööd (korterite puhul ainult korterisisesed tööd). Eramute puhul toetatakse ka hooneväliste tehnovõrkudega seotud töid.

Maksimaalseks toetuse määraks ühe taotluse kohta on 6670 eurot.

Programmi hindamiskomisjoni kuuluvad: Raul Kudre, Rainer Soosaar, Raivo Kunst, Helle Palok, Raili Mõttus, Martin Sulp, Ulvi Oper, Aarne Leima.

Rohkem infot "Noored Setomaale" programmi kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles