Tallinnas avati seto noorte käsitöönäitus

Copy
Seto pitsi õppus Värskas.
Seto pitsi õppus Värskas. Foto: Annela Laaneots

MTÜ Seto Käsitüü Kogo koos Setomaa kolme kooli õpilaste ja käsitööõpetajatega avasid Tallinnas 19. aprillil Eesti Käsitöö Maja rahvakunstigaleriis seto koolinoorte käsitöönäituse “Kasvulava”. Näitus jääb avatuks 9. maini.

Setomaa vallas on 3 kooli: Mikitamäe Kool, Meremäe Kool ja Värska Gümnaasium. Koolid alustasid omavahelist tihedamat koostööd 2006. aastal. Esimeseks ühiseks ettevõtmiseks oli majandusõpetuse projekt, mille raames käidi laatadel ja korraldati ettevõtluspäevi. Koolides on tähtsal kohal pärimuskultuur, seto keel, kohalikud tavad ja kombed. Lisaks kannavad koolid sarnaseid väärtusi ettevõtliku kooli liikumise ja mahetoidu teemadel.

Esmakordselt minnakse ühiselt välja käsitöönäitusega. Näitusele tuuakse erinevates tehnikates valmistatud tööd, mis on praeguste kooliõpilaste poolt käsitöötundides meisterdatud.

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit on kuulutanud 2022. aasta noorte käsitööaastaks, millest inspireerituna näitus toimub. Näituse kujundamisel ja plakati valmimisel on kaasatud hUrmArt abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles