Värskas pakuvad 28 õpilasfirmat laadal oma kraami

Copy
Foto: Õpilasfirmade laat Värskas 2020

30.aprillili kell 11.00–14.00 toimub Värska kultuurikeskuses õpilasfirmade laat. Varasemalt rahvusvahelise üritusena peetud laat toimub juba kaheksandat korda, sel korral on registreerunud 28 firmat Lõuna-Eestist.

Laadal müüakse kaupa, mida tavaliselt poest ei leia. Õpilasfirmad on alati üllatanud uute, praktiliste ja nutikate toodetega. Seekord leiab kaubavalikust noortepäraseid esemeid motivatsioonimärkmikust küünalde ja erinevate eheteni. Põnevat kaupa jagub ka arvutitega tegelejatele, kalameestele, auto hooldajatele, kassi omanikele ja kohvisõpradele. Pakutakse ka lõõgastuseks massaaži ja maiustusi.

Laada päevajuhiks on Evelin Leima ja laada avamisel kell 11 ühineb noortega Setomaa 2021. aasta ettevõtja Jalmar Vabarna. Mõlemad noored on kooli ajal tegutsenud õpilasfirmades ja saanud sealt innustust ettevõtlusega tegelemiseks.

Kuigi laada eesmärgiks ei ole võistlemine, jagatakse noortele ettevõtjatele mitmeid preemiaid- laadal hindab õpilasfirmasid žürii. Laadapäev toob kindlasti palju üllatusi nii noorte müügioskuse kui ka huvitavate toodete-teenuste näol. Võimalikult suur külastajate arv tagab noortele ettevõtjatele hindamatu väärtusega müügikogemuse.

Setomaa kolmest koolist on laadal esindatud 7 minifirmat ja 4 õpilasfirmat. Noori on kauplema tulemas Põlvast, Räpinast, Tartust, Rõugest, Räpinast ja Võrust

Laada peakorraldaja Ingrit Kala tõdeb: „ Tavapäraselt on Värskas toimunud laat alustanud õpilasfirmade laada hooaega. Sel korral oleme oma sündmust korraldamas kevadel. Usun, et see on andnud noortele võimaluse oma väljapanekuid ja tooteid veelgi paremaks muuta ning müügioskusi lihvida. Ootan põnevusega, et millega noored sel korral üllatavad ja millised tooted osutuvad menukateks. Tean, et noored on kauba valmistamisel pingutanud, küllap on Värskasse ka palju uudistajaid ja ostjaid tulemas. Ehk on just tore aeg ja koht laadalt emadepäevaks kingitus soetada.“

Konkurss-laada korraldamine toimub Setomaa programmi toel ja oma panuse annab Setomaa vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles