Setomaa käsitöötalud avavad juulis uksed

Copy
seto käsitöö
seto käsitöö Foto: Ingrid Kala

Setomaa käsitöötalud avavad 9.-10.juulil oma uksed, toimuvad avatud käsitöötalude päevad.

Neil päevil saab 19 erinevas talus tutvuda talueluga, osaleda käsitööteemalistes õpitubades, osta käsitööd ja muud kohalikku toodangut otse meistrilt ning saada osa Setomaa külalislahkusest!

Talude uksed on avatud kahel päeval:

9. juulil kell 11-18

10. juulil kell 10-15

Talud paiknevad üle kogu Setomaa – alates Võõpsust kuni Meremäeni välja.

Kokku on sel nädalavahetusel avatud 19 eriilmelist kohta – talutared, muuseumimajad, toidukohad, käsitöö müügikohad, meistrikojad, seltsimajad. Kõiki talusid ühendab aga käsitöö, mis on Setomaal tugevalt hoitud juba mitmeid põlvkondi. Talude tegevused on seotud nii traditsioonilise seto käsitöö ja taluarhitektuuri kui ka kaasaegsete ja keskkonnasäästlike kasutusviiside tutvustamisega.

Uksed ei avata ainult meistrite töö vaatamiseks, vaid huvilised saavad õpitubades ka ise käed külge panna. Õpitubade teemad haakuvad talu teemaga ning õpitubade sisu avalikustatakse koos talude tutvustusega. Tule kogu perega, käsitööga seotud tegevusi jagub nii lastele, naistele kui ka meestele.

Enamik sel päeval avatud kohtades saab nautida ka seto käsitöös olulise teema „Mustrid/ Kirä´“ näitusi. Iga talu perenaisel või -mehel on kujunenud oma nägemus mustritest, seega on oodata väga mitmekülgseid näitusi.

Talude perenaised kostitavad külalisi oma valmistatud toitudega, mida saab nautida kohapeal ning soovi korral ka kaasa osta. Lisaks on taludes välja pandud ka müügiletid, kus saab osta käsitöötooteid otse meistrilt.

Talude külastamine on tasuta, õpitubade osalustasu materjalikulu eest saab tasuda talus kohapeal. Talude asukohta uuri lähemalt Visit Setomaa kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles