Setokeelne Täheke keskendub lugemisrõõmule

Copy
Setokeelne Täheke keskendub 2022 aastal lugemisrõõmule
Setokeelne Täheke keskendub 2022 aastal lugemisrõõmule Foto: Annela Laaneots

Tähekese peatoimetaja Ilona Martsoni, toimetaja Kadri Hinrikuse, Tallinna Seto Laste Kooli ning sootskate Annela Laaneotsa ja Õie Sarve ühisel eestvedamisel nägi ilmavalgust juba viies setokeelne lasteajakiri Täheke.

Sel aastal on setokeelse Tähekese teemaks käesoleva raamatukogude aasta auks lugemine ja raamatud. Nii leiab setokeelsest Tähekesest soovitused setokeelsete lasteraamatute lugemiseks ja ülevaate esimestest setokeelsetest lasteraamatutest ning Setomaa raamatukogudest. Seto keele tähtsusest kirjutab ajakirjas ka Setomaa ülembsootska Jane Vabarna. Sellest, kuidas ta lugema õpppis, kirjutab Anne Veesaar. Ka Rainer Rahasepp kirjutab Tähekeses tähtedest.

Loomulikult on kogu Täheke, nii nagu ka eelmised setokeelsed Tähekesed, läbinisti setokeelne.

Ajakirjas on ka nuputamisülesandeid, meisterdamist ja retseptinurk.

Käesoleva aasta setokeelne Täheke on järjekorras juba viies, maailma esimene setokeelne lasteajakiri Täheke ilmus 2018.aasta suvel Seto Kuningriigi päevaks.

Kõik Setomaa koolide algklasside lapsed, Seto Laste Kooli lapsed ja kultuuriklubi Setoluu lapsed saavad ajakirja omale sügisel kingituseks, samuti jõuavad ajakirjad Setomaa lasteaedadesse ja raamatukogudesse.

Setokeelse Tähekese saab soetada endale Seto Kuningriigi päeval 6. augustil, samuti Setomaa Turismiinfopunktist Värskas ja Setomaa muuseumidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles