Ostrova Festival toob taaskord Setomaale Eesti muusika paremiku

Copy
Ostrova Festival
Ostrova Festival Foto: Ostrova Festival

22.-23. juulil toimub väikeses Ostrova külas Setomaal muusikafestival, kus kahe päeva vältel astub lavale 12 erinevat kollektiivi. Festivali teeb eriliseks see, et igapäevaselt elab Ostrova külas vaid 4 inimest, kuid korra aastas koguneb ca 2000 osalejat Eesti muusikat nautima. Nautima seda sõna otseses mõttes, sest festival toimub Setomaa põlismetsade vahel, oru pervel, heinamaal, kus on võimalik pidada piknikku ja istuda heinapakkidel. Festivali atmosfäär on kodune ja õdus.

„Oleme 12 tegutsemisaasta jooksul programmi koostades lähtunud alati põhimõttest, et toome Setomaale Eesti muusika tipud, tutvustame kaugemalt tulnud külalistele seto kultuuri kui ka anname kohalikele elanikele võimaluse ennast tutvustada ja esineda suurel laval, mida toetab Eesti parim heli- ja valgustehnika“, ütles korraldaja Evelin Tulp. "Lisaks on alati programmis üllatusi. Näiteks sellel aastal astub Ostrovas üles Must bass läks üle tee, kes teeb kurjemapoolset rahvamuusikat."

Rokki kuuleb Ostrovas veelgi. Kohal on nii Terminaator, Tanel Padar, Singer Vinger kui ka Wiiralt. Setomaa kohalikest muusikutest astuvad üles Nedsaja küla bänd, Rikka Ivvani Orkester ja tantsurühm Poloda Piigad. Üle pika aja on taas võimalik otsida välja laulusõnad, sättida end piknikutekile ning laulda kaasa koos Reet Linna, Are Jaama ja Tõnu Raadikuga. Mahedamat muusikat pakub reede õhtul Daniel Levi. Suurem tantsupidu toimub laupäevl, kui lavale tuleb alati lõbus ja heatujuline Kruuv.

Festivalil on mõeldud ka lastele. Laupäeval, 23. juulil, toimub küünis teatrietendus „Piip ja Tuut kontserdil“. Lisaks on lastele avatud eraldi telk koos joonistustarvete ja mänguasjadega, erinevad kiiged ja liivakast.

Festivali ala kõrval on ööbijatele avatud nii telkimisala kui ka karavanipark.

Ostrova Festival toimub 22.-23. juulil Setomaal, Ostrova külas. Üles astuvad Terminaator, Tanel Padar, Wiiralt, Daniel Levi, Singer Vinger, Kruuv, Nedsaja küla bänd, Poloda Piigad, Must bass läks üle tee, Rikka Ivvani Orkester, Reet Linna, Are Jaama, Tõnu Raadik, Piip ja Tuut.

Piletid on müügil Piletilevis. Rohkem infot leiab www.ostrova.ee või Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles