Treski Küüni festivalialal toimub ajaloo esimene Treski muusika- ja inspiratsioonifestival

Copy
Jalmar Vabarna tõmbab käima uue festivali
Jalmar Vabarna tõmbab käima uue festivali Foto: Silver Tõnisson

Ajaloo esimene Treski muusika- ja inspiratsioonifestival toimub 12.-14. augustil Setomaal Treski Küüni festivalialal. Värske festival Eesti kultuurimaastikul toob külastaja looduse, energiast pakatava muusikaprogrammi ning inspiratsiooni keskpunkti.

Kontsertpaik Treski Küün tegi eelmisel suvel läbi suure muutumise, kui tuntud muusik ja kultuurikorraldaja Jalmar Vabarna pani püsti enneolematu välilava. Just see ainulaadne lava on sel suvel festivali südameks. "Ma arvan, et see on lihtsalt kõige lahedam lava Eestis, kui mitte isegi kogu maailmas. Eelmisel suvel sai maha peetud ägedaid pidusid, nüüd on aeg veel suuremaks kasvada," sõnas Vabarna. Lisaks välilavale on festivalialal ka küüni lava, metsalava ning vanad siloaugud, kuhu koondub festivali ööklubi.

"Ma olen alati unistanud Treskis festivali korraldamisest. Nüüd saan öelda, et Treski on selleks valmis ning mina samuti. Eestis on väga palju festivale ning eristumiseks on vaja kõvasti vaeva näha. Olgugi, et festivali toimumiskoht on omanäoline, töötasin pikalt ka festivali idee ja sisu eripära loomisega. Muusika kõrvale sündis inspiratsiooni mõõde ning see lisaväärtus on kindlasti midagi, mis just täna inimesi kogu maailmas kõnetab”, kirjeldab Vabarna festivali saamislugu.

Augustikuu teisel nädalavahetusel astuvad Treski festivali neljal laval üles nii Eesti kui lähiriikide artistid, näiteks tõstab festivali avaõhtul temperatuuri funk-bänd Lexsoul Dancemachine. Festivali teisel päeval pakub elamust Kristel Aaslaidi ja Tuuli Ranna duo ÖED ning suviselt positiivset energiat jagab tuntud popartist Daniel Levi.

Lisaks muusikale leiab Treski festivalikülast inspiratsiooni: kõike, mis loob inimeste ellu juurde väärtust, mõjutab neid positiivselt ning suunab avastama ja arenema. "Meie suur soov on pakkuda inimestele midagi enamat kui muusikafestival. Selleks oleme alale toonud erinevaid tegevusi, mis kisuvad mugavustsoonist välja, ning inimesi, kes jagavad mõtteainet või pakuvad äratundmist."

Treski muusika- ja inspiratsioonifestivali piletid on saadaval ticketer.ee piletikeskkonnas ning lisainfol saab silma peal hoida Treski Küüni kodulehel ning sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles