Ilmus setokeelne lasteraamat mesimumm Jako seiklustest

Copy
Rainer Rahasepa setokeelne lasteraamat mesimumm Jakost
Rainer Rahasepa setokeelne lasteraamat mesimumm Jakost Foto: Rainer Rahasepp

Rainer Rahasepa sulest ilmus setokeelne lasteraamat 9-aastasest mesimumm Jakost.

Uues raamatus tõuseb esile positiivsus, soojus ning südamlikkus. "Kõik, mida Jako kogeb, on osake meie igapäevaelust – oskus märgata ja julgus sekkuda, südamlikkus ja elurõõm käsikäes," räägib Rainer Rahasepp oma uuest raamatust. Näiteks on raamatus juttu sellest, kuidas mesimumm pisikese Maili kaitseks välja astus ja mismoodi tekkis neil mõte jõulutaadile kiri teele panna juba palaval suvekuul. On juttu ka viisakusest, metsaistutusest, vikati pinnimisest, kalastamisest ja sellestki, et kuidas on see võimalik, et Jako vanaisa mõistab kukkede keelt. Kokku on raamatus 18 lugu.

"Olen tänulik, et taas kord lõi kampa minu ema, kes ummamuudu viguritega toeks oli ja seto keeles kirjutama julgustas, samuti tänan südamest toimetaja Silvi Palmi," ütleb Rahasepp. "Innustab temagi mind seto keeles kirjutama ning sedagi, et milline see õige kirjapilt olema peaks. Seda on nii põnev õppida," räägib autor. "Olen tänulik, et illustraatori osas sain ma taas kord tuttavaks ühe väga ägeda ja andeka Lõuna-Eesti pintseldajaga, ka küljendaja Priit Lööper on tegusalt kvaliteedi kui ka koostööusku."

Samuti tänab autor Greif OÜ tiimi, Põlva COOPi, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ja ka Võromaa ekspertgruppi ja Setomaa vallavalitsust.

Raamat on saadaval ka eestikeelsena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles