Setod kutsuvad Tartus elavad seto päritolu lapsed kokku

Copy
Maria Noormets, seto kooride Ilolang ja Kullakõsõ eestvedaja
Maria Noormets, seto kooride Ilolang ja Kullakõsõ eestvedaja Foto: Erakogu

Setod hõikavad kokku Tartus ja selle lähipiirkonnas elavad seto päritolu lastega pered, et panna alus Tartu seto laste ühistele kokkusaamistele. Esimene kohtumine toimub 2. veebruaril algusega kell 18 Raekoja plats 6.

Tartus elavatele seto lastele hakkab seto kultuuri, keelt, leelot ja muud olulist õpetama seto kooride Ilolang ja Kullakõsõ pikaaegne eestvedaja Maria Noormets.

2. veebruar on Tartus elavate seto laste ja perede kokkukutsumiseks ka sümboolne, on ju tegu setode jaoks olululise Tartu rahu aastapäevaga.

“Tallinnas on seto päritolu lapsed koos käinud 11 aastat Seto Laste Koolina,” ütles sootska Annela Laaneots, üks Seto Laste Kooli algatajatest ja eestvedajatest. “Maria Noormets on nii kogenud ja tunnustatud seto kooride eestvedaja, kel kogemusi ka seto laste õpetamisega, nii et kindlasti saavad seto laste kokkusaamsed Tartus olema väga sisukad.”

Esimene kokkusaamine toimub 2. veebruaril algusega kell 18 Raekoja plats 6, Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kontoris. Esimesel kokkusaamisel otsustatakse koos järgmised kokkusaamised – millistel päevadel ja kus hakatakse koos käima. Kõik Tartus elavad seto päritolu lastega pered on seto laste esimesele ühisele kokkusaamisele oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles