Seto pitsi päevad on kingitus

Copy
Seto naised seto näpütööga Seto Pitsi päevadel.
Seto naised seto näpütööga Seto Pitsi päevadel. Foto: Seto Käsitöö Kogo

5.-26. mai 2023 toimuvad Värska Kultuurimajas, Setomaa Kultuurikeskuses 30. Seto pitsi päevad.

Juubeliaasta puhul on pitsipäevade juures paar muudatust: näitus on tagasi selle algkohas Värska Kultuurimajas ning lisaks konkursinäitusele on paralleelselt avatud ka teine näitus - "30 aastat pitsikonkursse".

Pitsipäevade avamine koos kahe näituse avamisega toimub 5. mail kell 15:00.

Käesoleva aasta seto pitsi konkursi teemaks on kingitus.

Konkursile võib esitada vaid seto värvilise pitsiga kaunistatud esemeid. Tähtis on, et töö oleks teostatud korrektselt, sobiks teemasse ning lõpptulemus, mida hindab žürii, oleks kaunis ning seto traditsioone järgiv. Konkursitöö ei tohi olla varem eksponeeritud.

Tööd, mis on varustatud pealkirja, lühikese kirjelduse ning valmistaja nimega, tuleb esitada Värskasse Seto Käsitüü Kogo kontorisse hiljemalt 3. mai 2023 õhtuks.

Kõik tööd pildistatakse ja seatakse rahvale vaatamiseks välja Seto Käsitüü Kogo Facebooki lehele. Konkursi tööde näitust saavad Värskas külastada kõik käsitööhuvililised Värska Kultuurimaja lahtioleku aegadel. Näitus jääb avatuks 25. mai õhtuni.

Pitsikonkursil on osalema oodatud kõiki endised pitsimeistrid, aga ka uued tegijaid nii Setomaalt kui väljastpoolt. Eraldi kategooria on ka koolinoorte töödele. Parimatele on auhinnaks rahalised preemiad.

Pitsipäevade lõpetamine ja parimad 2023. aasta pitsiheegeldajad kuulutatakse välja 26. mail kell 15.00.

Üritust veab Seto Käsitüü Kogo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles