Setokeelne Täheke on pungil saunajutte

Copy
Setokeelne Täheke on sel aastal sauna-teemaline
Setokeelne Täheke on sel aastal sauna-teemaline Foto: Annela Laaneots

Ilmunud on setokeelse lasteajakirja Täheke käesoleva aasta number, kust praegusel sauna-aastal leiab ohtralt sauna-teemalist lugemist.

Nii leiab setokeelsest Tähekesest sauna-teemalised lahedad lood Andrus Kiviräha, Aapo Ilvese ja Rainer Rahasepa sulest. Ka Setomaa lapsed jagavad oma saunajutte.

Setomaa ülembsootska kirjutab sellest, mida lastel on Setomaal põnev teha ning teada saab ka, kus saavad lapsed seto keelt õppida. Ajakirjas on meisterdusõpetus, laululeht, samuti õpetus saiapala valmistamiseks ning nuputamisülesanded.

Loomulikult on kogu Täheke, nii nagu ka eelmised setokeelsed Tähekesed, läbinisti setokeelne.

Käesoleva aasta setokeelne Täheke on järjekorras juba kuues, maailma esimene setokeelne lasteajakiri Täheke ilmus 2018.aasta suvel Seto Kuningriigi päevaks.

Setokeelne Täheke ilmub Tähekese peatoimetaja on Ilona Martsoni, toimetaja Kadri Hinrikuse ning sootskate Annela Laaneotsa ja Õie Sarve ühisel eestvedamisel.

Kõik Setomaa koolide algklasside lapsed, Seto Laste Kooli lapsed ja kultuuriklubi Setoluu lapsed saavad ajakirja omale sügisel kingituseks, samuti jõuavad ajakirjad Setomaa lasteaedadesse ja raamatukogudesse.

Setokeelse Tähekese saab soetada endale Seto Kuningriigi päeval, samuti Setomaa Turismiinfopunktist Värskas ja Setomaa muuseumidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles