Setomaa kultuuritalud ja käsitöötalud avavad uksed

Copy
Käesoleva aasta seto pitsi võistluse võidutöö
Käesoleva aasta seto pitsi võistluse võidutöö Foto: Seto Talumuuseum

8.-9. juulini saab 16 erinevas Setomaa talus tutvuda talueluga, osaleda õpitubades, osta käsitööd ja muud kohalikku toodangut otse meistrilt ning saada osa Setomaa külalislahkusest.

Talude uksed on avatud kahel päeval:

 8. juulil kell 11-18

9. juulil kell 10-15

Talud paiknevad üle kogu Setomaa – alates Võõpsust kuni Sulbini välja.

Kokku on sel nädalavahetusel avatud 16 eriilmelist kohta – talutared, muuseumimajad, toidukohad, käsitöö müügikohad, meistrikojad, seltsimajad. Kõiki talusid ühendab aga käsitöö ja kohalik kultuur, mida on Setomaal tugevalt hoitud juba mitmeid põlvkondi. Talude tegevused on seotud nii traditsioonilise seto käsitöö ja taluarhitektuuri kui ka kaasaegsete ja keskkonnasäästlike kasutusviiside tutvustamisega. Lisaks käib seto kultuuri juurde alati ka laul, tants ja pillimäng.

Uksed ei avata ainult talude ja meistrite töö vaatamiseks, vaid huvilised saavad käsitöö õpitubades ka ise käed külge panna. Õpitubade teemad haakuvad talu teemaga ning õpitubade sisu avalikustatakse koos talude tutvustusega. Käsitööga seotud tegevusi jagub nii lastele, naistele kui ka meestele.

 Ühiseks teemaks on taludes sel aastal "sängünulk" ehk piiluda saab talude tagatubadesse ja tutvuda erinevate magamistuppa kuuluvate tekstiilidega.

Talude perenaised kostitavad külalisi oma valmistatud toitudega, mida saab nautida kohapeal ning soovi korral ka kaasa osta. Lisaks on taludes välja pandud ka müügiletid, kus saab osta käsitöötooteid otse meistrilt!

Talude külastamine on tasuta, õpitubade osalustasu materjalikulu eest saab tasuda talus kohapeal.

Üritust veab Seto Käsitüü Kogo. Avatud käsitöötalude päevad toimuvad Setomaal kolmandat korda.

Infot talude kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles