Nädalavahetusel toimub Setomaal 13. Ostrova festival

Copy
Ostrova Festival
Ostrova Festival Foto: Ostrova Festival

21.-22.juulini toimub Setomaal Ostrova külas 13.Ostrova Festival.

„Oleme kava kokkupanemisel lähtunud festivali külaliste muusikaeelistusest. Küsime alati festivalijärgselt tagasisidet, keda publik soovib järgmise aasta festivalile esinema, ja võtame seda ka arvesse. Niisiis on tänavuse festivali peaesineja Metsatöll publiku enda valitud,“ ütles korraldaja Evelin Tulp.

Reede õhtu programm on põnev ja toob lavale vanad legendid. Velikije Lukit ei näe tihti esinemas, kuid sellel nädalal Ostrovas see võimalus on. „Lisaks esineb ka Köömes, keda on festivalile oodanud juba 12 korda festivalil osalenud fännide punt, kes neid väga ootab,“ lisas Tulp. Festivali avavad Ülemakstud Rentslihärrad. Samuti on reedel laval ka aasta artisti tiitli pälvinud Stefan.

Laupäeva päeva esimeses pooles on jäetud ajakavasse ruumi, et kaugemalt tulijatel oleks võimalik Setomaal ringi sõita ja külastada ilusaid kohti, kohvikuid, talusid ja kaupluseid. Tervise ja hea vormi eest hoolitseb MER stuudio, kes viib läbi hommikujooga ja zumba.

Festivalil on mõeldud ka lastele – lisaks MER stuudio lasteprogrammile ja tantsuõpetusele algab kell 15.00 teatrisaalis ehk küünis setokeelne teatrietendus „Joorkakõsõ säidse sõpra“. Pärast seda jätkub setoprogramm Veerna Vorkats tantsuetendusega „Setomaania“.

„Kahe muusikafestivali koostööd tõestab Urissaare kantrist väljakasvanud Urissaare Rantšo House Band esimene esinemine väljaspool Urissaaret,“ ütles Evelin Tulp. Neile järgneb Dagö kontsert, kes on Ostrovas üles astunud juba varemgi. Traditsiooniliselt toimub Ostrova Festivalil alati ka simman – seekord paneb rahva tantsima Justament. Festivali lõpetab ansambel Traffic.

Ostrova Festival leiab aset 21.–22. juulini Setomaal Ostrova külas. Esinevad Ülemakstud Rentslihärrad, Köömes, Stefan, Velikije Luki, Metsatöll, Urissaare Rantšo House Band, Dagö, Justament, Traffic. Lisaks toimub tantsuetendus „Setomaania“ ja teatrietendus „Joorkakõsõ säidse sõpra“ ehk „Jussikese seitse sõpra“. Piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles