Nahtsipäiva laat Värskas

Copy
Mardilaat Setomaal
Mardilaat Setomaal Foto: Doris Kudre

Nahtsipäeva laat Setomaal toimub Värska talumuuseumi õuealal pühapäeval, 12. novembril 2023 kell 10.00-14.00.

Värska talumuuseumi koplisse seatakse üles vana-aegse olustikuga elav laada-ala, kus on müügile välja pandud traditsiooniline käsitöö ja maitsev söögikraam ja erinevad talukaubad. Külastajad saavad kohtuda inspireerivate käsitöömeistritega, küsida küsimusi, anda sisse tellimusi. Kohale kutsutakse oma esinduse ja käsitööletiga ka Setomaa sootskad ehk Kroonikogo ja aktiivsemad külakogukonnad, samuti aiasaaduste ja käsitööhoidiste valmistajad.

Inimesed tulevad kokku, et üksteisega kohtuda, vahetada oskuseid, mõtteid ja käsitööd ning sügisesi saaduseid, mida on enne talve hea kodudesse varuda.

Talus käib vilgas traditsiooniliste sügis-talviste tööde tegemine - Värska Talumuuseumisse tulevad üle Setomaa muuseumide kokku muuseumimajade perenaised, kes üheskoos teevad käsitööd. Külastajad saavad astuda ligi ning samuti meisterdamist proovida. Õpitubasid on nii täiskavanutele kui ka lastele.

Laadaplatsil loob meeleolu seto leelo ja pillimäng ning põnevad esinejad. Moosekandid on oodatud üles astuma ning laulunaised ja -mehed ise laulu üles võtma, nagu see ka vanal ajal oli. Toredaid tegevusi jätkub ka lastele. Seto Tsäimaja pakub laadapäeva puhul erimenüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles