Kirsi Talo kodumajutus pälvis Võru maakonna aasta mikroettevõtja tiitli

Copy
23. novembril jagati Setomaal uhiuues Ilmaveere keskuses Võru maakonna ettevõtlikele inimestele ja organisatsioonidele tunnustusi
23. novembril jagati Setomaal uhiuues Ilmaveere keskuses Võru maakonna ettevõtlikele inimestele ja organisatsioonidele tunnustusi Foto: Võrumaa arenduskeskus

Kirsi Talo kodumajutus pälvis 23. novembril Võru maakonna aasta mikroettevõtja tiitli.

Aasta mikroettevõtte kategooriasse esitati sel aastal enim kandidaate. Aunimetus antakse välja konkurentsivõimelise majandustegevusega ettevõttele, milles on alla 10 töötaja ja mis on tegutsenud kauem kui 3 aastat.

Kirsi Talo kodumajutuse OÜ on silma paistnud lennukate algatustega. Näiteks renoveeriti ettevõtte looja Kaidi Kerdti eesvedamisel Serga tsässon. Samuti ollakse taluhoovi õuel valmis korraldama kontserte ja teatrietendusi, tutvustama leelot ja pillimängu.

Kokku andsid Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ja arenduskeskuse nõukogu esimees Raul Kudre üle tunnustusi 13 kategoorias. Laureaadid valiti välja 76 esitatud taotluse seast. Lisaks kuulutas MTÜ Kagu Ühistranspordikeskus välja Võru maakonna aasta bussijuhi, kelleks on Janek Kallas ning tunnustati ka esimesena Võru maakonnas Ettevõtliku kooli kuldtaseme saavutanud Antsla Gümnaasiumit.

Sündmuse teeb muuhulgas eriliseks asjaolu, et Ilmaveere keskuse saali ehitustööd lõppesid vaid päev enne tunnustussündmuse toimumist. Sündmust võõrustanud Lenna Kuurma ja Lauri Mäesepp jutustasid sündmusel osalejatele ka keskuse loomisest ning edasistest plaanidest.

Tiit Tootsi sõnul esitati sel aastal tunnustamiseks kandidaate paljudest erinevatest valdkondadest. “Tunnustame maakonna ettevõtlikke inimesi igal sügisel ning aasta-aastalt näitab konkurss, kuivõrd mitmekesine on meie maakonna ettevõtlusmaastik ja kodanikuühiskond,” ütles Toots. Ta tõi välja, et kuna kodanikuühiskond ja ettevõtlus täiendavad üksteist oluliselt, on tunnustussündmuste ühendamine on loogiline samm. Tootsi sõnul on ettevõtlikud inimesed maakonna arengu alustala.

Teised laureaadid Võru maakonna ettevõtlike inimeste ja organisatsioonide konkursil olid:

Aasta ettevõtja 2023 - Kalev Piirimägi

Aasta kodanik 2023 - Katrin Roop

Aasta startija 2023 - Ferla OÜ

Aasta õpilasfirma 2023 - Õpilasfirma MilSpray

Aasta noorte kaasaja 2023 - Emil Aništšenko

Aasta mikroettevõte 2023 - Kirsi Talo kodumajutuse OÜ

Aasta väikeettevõte 2023 - Võru Betoon OÜ

Aasta suurettevõte 2023 - AS Lõuna-Eesti Haigla

Aasta kodanike kaasaja 2023 - Maarika Rosenberg

Aasta Vabaühendus 2023 - Sulbi Maarahva Selts

Aasta ettevõtlust toetav tegu 2023 - MTÜ Kagu -Eesti Puiduklaster

Kodanikuühiskonna aasta tegu 2023 - Võrokõisi Kongressi kokkukutsumine

23. novembril jagati Setomaal uhiuues Ilmaveere keskuses Võru maakonna ettevõtlikele inimestele ja organisatsioonidele tunnustusi. Esmakordselt toimus ettevõtjate ja kodanikuühiskonna tegijate tunnustamine koos, et soodustada veelgi igakülgset koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles