Euroopa kultuuripealinna avapidustuse Võru maakonnas tõmbab käima Uku Suviste

Uuendatud 17. jaanuar 2024, 15:06
Copy
Tartu 2024 Võru maakonna avapeol astub üles Uku Suviste
Tartu 2024 Võru maakonna avapeol astub üles Uku Suviste Foto: Nima Sarabi

Antsla, Rõuge, Setomaa ja Võru vald ning Võru linn kutsuvad sel reedel, 19. jaanuaril kell 19 Võru keskväljakule kõiki osa saama umbõ hääst vabaõhupeost, Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avapeost Võru maakonnas.

Kultuuripealinna aasta tervitamiseks astub reedel Võrus lavale kaheksaliikmeline bänd Angus, kes süstib talvisesse kaamosesse suvist reggae-muusikat. 

Bändiga liitub Võru linnas sündinud Uku Suviste, kes ei vaja pikka tutvustamist. Aastaid Eesti popmuusika taevas säranud artist naaseb kodulinna, et tähistada Euroopa kultuuripealinna tiitliaasta saabumist.

Lavale astub ka saami DJ iDJa Norrast, kes loob helielamuse, mis ulatub house’ist, diskost ja teknost ambientse helimaastikuni. 

„Veerand Eestit on kauaoodatu lävel – 2024. aastal algab Tartus ja Lõuna-Eestis Euroopa kultuuripealinna tiitliaasta. Programmis on üle tuhande sündmuse aasta läbi, millest meelepärase leiab kindlasti igaüks,“ rääkis Tartu 2024 juht Kuldar Leis.

Terve aasta Tartus ja Lõuna-Eestis vältav programm jutustab loovidee Ellujäämise Kunstide lugu – need on teadmised, oskused ja väärtused, mis aitavad meil tulevikus paremini elada. 

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avatseremoonia „Kõik on kokku üks!“ algab 26. jaanuaril kell 19 Tartus südalinnas Emajõe kaldaäärsel. Üles astuvad Trad.Attack!, Sander Mölder, Lonitseera ja paljud teised tuntud Eesti artistid, näitlejad ning tantsijad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles