Tartus populaarset vaimse tervise stand-up etendust saab näha ka Värskas

Uuendatud 8. veebruar 2024, 21:54
Copy
Vaimne tervis on nagu porgand
Vaimne tervis on nagu porgand Foto: Anni Ulm

16. veebruari õhtul saab Värska kultuurikeskuses näha populaarset stand-up etendust "Vaimne tervis on nagu porgand", mis läks Tartus täissaalidele.

Tudeng Võrumaalt, tootmisjuht Viljandist ja iduettevõtja Tartust lähevad koos naljakirjutamise koolitusele. Kõlab nagu hea anekdoodi algus? Seda ta natuke ongi, sest hoolimata sellest, et tegu on tõestisündinud looga, on tulemuseks stand-up õhtu “Vaimne tervis on nagu porgand”.

Kevadel 2023 kutsusid Peaasi.ee ning Kinoteater üles inimesi kandideerima naljakirjutamise koolitusele.

Tänaseks on kakskümmend kaks väljavalitut oma huumori oskused Kinoteatri meeskonna käe all läikima lihvinud ja kursuse edukalt lõpetanud.

Neid kõiki seob lähedane kokkupuude vaimse tervise muredega ja üsna pea ka amatöör stand-up koomiku tiitel, sest 12 neist astuvad üles Lõuna-Eesti lavadel.

Nad annavad kokku 10 etendust, kus muuhulgas tuleb juttu, miks vaimne tervis on nagu porgand. Sest ta peaks regulaarselt laual olema? Kui liiga kaua keeta, läheb päris pudruks? Tärkab kevadel, kui ilmad soojemaks lähevad? Laval on 12 tavalist erilist inimest, kes oma stand-up kava esitavad.

Stand-up õhtu “Vaimne tervis on nagu porgand” on osa Peaasi.ee ja Kinoteatri korraldatud projektist “Peaasi ajab naerma”, mis on omakorda osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

Soeta pilet siit. Värskas toimuval etendusel on 30% sooduskood naeronterviseks.

Etendust saab näha ka ka Võrus, Viljandis ja Otepääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles